zapp evdo s-a inchis

Vineri, 22 Februarie 2013 | 3 Comentarii

Update: Cine mă ajută să prind şi eu un modem RDS? (nu sunt client şi nici nu am cum, nefiind condiţii tehnice în zona unde stau).

Am avut un contract de Internet la cei de la Zapp (preluaţi de Cosmote) cu o ofertă super deşteaptă. Asta însemna 9 GB de trafic pentru 6 EUR pe luna. Tehnologia era CDMA/EVDO în banda de 450MHz.

Chiar acum am primit un E-mail de la serviciul clienţi în care sunt anunţat că firma lor a pierdut licenţa de operare în banda de 450 MHz şi că reziliază unilateral contractul începând cu data de 24 martie 2013. Nasol, pentru că era ceva ce funcţiona foarte bine, cu o infrastructura destul de simplă (o celulă în 450 MHz acoperă o arie mult mai mare decât o celulă 3G), singurul inconvenient fiind viteza maximă limitată la 2,1 Mbps (asta era practic, că în teorie merge până pe la 3,1 Mbps). Dar şi la această viteză, experienţa de navigare era mulţumitoare.

zapp_evdo_s-a_inchis

Aşa arată comunicatul:

Stimate client,

Va multumim ca ne-ati fost alaturi in tot acest timp si pentru interesul manifestat fata de serviciile pe care compania noastra le ofera.

Ca urmare a deciziei Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, va informam ca licenta CDMA 450Mhz 1xEV-DO detinuta de catre Telemobil SA (« Zapp») va expira la data de 24 Martie 2013 si ca suntem nevoiti sa incetam furnizarea serviciilor pe aceasta frecventa, incepand cu aceasta data.

Astfel, incepand cu 24 Martie 2013, va inceta furnizarea tuturor serviciilor de comunicatii electronice oferite de Telemobil prin intermediul retelei CDMA 450Mhz 1xEV-DO, incluzand aici servicii mobile de voce, SMS (mesaje scurte) sau servicii de date si orice servicii cu valoare adaugata serviciilor de voce sau date mobile. De asemenea, la data de 24 Martie 2013 contractul / contractele de abonament pentru furnizarea serviciilor sus-mentionate semnate de dvs. cu Telemobil vor inceta de drept.

Totodata, va aducem la cunostinta si faptul ca aparatele – atat telefoane mobile cat si modemuri – pe care le utilizati in reteaua Telemobil nu vor mai putea fi utilizate intr-o alta retea mobila din Romania, avand in vedere ca acestea functioneaza doar pe frecventa de 450 Mhz, frecventa pe care niciunul dintre operatorii de telefonie mobila de pe piata nu o detine.

Va informam ca, aveti dreptul de a solicita incetarea contractului dumneavoastra pentru serviciile oferite de Telemobil prin frecventa CDMA 450Mhz 1xEV-DO, incepand cu data de 1 Februarie 2013, inainte de sfarsitul perioadei initiale, fara plata penalitatilor de incetare prevazute in contractul de abonament pentru serviciile Telemobil.

Telemobil va continua insa sa furnizeze serviciile de date 3G UMTS in frecventa de 2100 Mhz, beneficiind astfel de acces la internet cu o viteza superioara.

In cazul in care doriti pastrarea numarului / numerelor Telemobil, aveti posibilitatea sa il / le portati intr-o alta retea de telefonie mobila din Romania, prin depunerea unei cereri de portare la operatorul ales pana la data de 21 Martie 2013. Mai multe informatii cu privire la procesul de portare puteti gasi pe www.zapp.ro, la sectiunea «Portabilitatea numerelor».

In cazul in care doriti sa beneficiati de serviciile noastre pana pe data de 24 Martie 2013, ultima factura va fi emisa in data de 1/10/20 Aprilie 2013. Aceasta va contine valoarea abonamentului / abonamentelor si a extraoptiunilor pentru intervalul cuprins intre data emiterii ultimei facturi si data de 23 Martie, precum si valoarea traficului efectuat in aceasta perioada si va trebui achitata conform conditiilor contractuale. Mai multe informatii puteti obtine la serviciul de Relatii cu Clientii apeland 111 (gratuit) sau 021 402 44 44 (taxabil).

In cazul in care aveti un cont Zappmobile asociat numarului dumneavoastra de telefon Zapp CDMA, acesta va putea fi utilizat pana in data de 1 Iunie 2013, data dupa care aceste conturi vor fi dezactivate si toate informatiile asociate acestora vor fi sterse.

Cu respect,

Spyridon SPYROPOULOS
Chief Operations Officer

Rămâne de găsit o ofertă comparabilă ca preţ, la nişte caracteristici tehnice măcar la fel de bune.

3 comentarii la “zapp evdo s-a inchis

 1. AvatarIonut Cirdei a comentat:

  Incercati din nou la RDS, poate prima data ati dat peste o doamna “bine dispusa” la chiseu..
  Eu nu am fost client RDS dar mi-am facut un abonament numai pentru Digi Net Mobil prin modem USB si am avut de ales intre treafic de 5 Gb cu 15 lei si trafic de 10 Gb cu 25 lei. Abonamentul l-am facut la punctul de langa Casa de Cultura, cei drep in urma cu ceva timp.

  Răspunde
 2. AvatarCostin Red a comentat:

  Eu am internet de pe telefonul mobil si conectez telefonul la calculator sau laptop si accesez internetul. La mine functioneaza Telekom 3G destul de bine.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Tu recomanzi Telekom dar le spui celor care comenteaza la tine pe pagina sa-si ia cartela de Orange? Loser ce esti!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.