whisky secret în cantităţi nelimitate

Joi, 29 Septembrie 2016 | 1 Comentariu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, marţi, la B1 TV, că în seara celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009, procurorul general de atunci, Codruţa Kovesi şi George Maior, director al SRI la acea vreme, s-au adunat la Gabriel Oprea pentru a discuta strategia de a-şi asigura păstrarea funcţiilor după alegerea noului preşedinte, transmite news.ro.

”Se adunau să se pună bine cu câştigătorul. Erau şefii instituţiilor de forţă şi îşi pregăteau strategia la Gabriel Oprea”, a spus Traian Băsescu nominalizându-i pe George Maior şi Laura Codruţa Kövesi. Întrebat de ce tocmai la Gabriel Oprea s-au reunit, Băsescu a răspuns râzând: ”El avea whisky în cantităţi nelimitate”.

Fostul preşedinte a adăugat că la acea reuniune au mai participat mai multe persoane. ”Au mai fost şi alţii. Tot din instituţiile de forţă, dar şi din presă”, a afirmat Traian Băsescu.

Invitat să comenteze dacă serviciile secrete au fost lipsite de loialitate în relaţia cu el câtă vreme a fost şef al statului, Băsescu a spus că niciun serviciu de informaţii din lume nu este complet loial conducătorului ţării.

”Când a început presiunea familiei Anghel, cu serviciile de informaţii şi Parchetul informate în scris de mine şi de fratele meu, cum a fost posibil să se ajungă la procesul în care a fost implicat fratele meu?”, a exemplificat Traian Băsescu.

El a vorbit şi de relaţia foarte strânsă între şefii SRI şi actualul procuror-şef al DNA. ”Laura Codruţa Kövesi şi-a obţinut doctoratul în 2011, la Timişoara, însoţită şi aplaudată de către George Maior şi generalul Florian Coldea în calitate de spectatori. Ştiţi că susţinerea doctoratului este publică, singurul doctorat secret este al lui Florian Coldea”, a spus ironic fostul preşedinte al României.

Revedeţi filmul ticăloşii. De la minutul 9:20, cu diferenţa că adunarea conspirativă e la un restaurant, nu acasă la Oprea.

Bonus:

ambasada-sua-kovesi-premiu

Sursa: Ceremonia de premiere a femeilor curajoase din România organizată de ambasada SUA

kovesi-legiunea-onoare-franta

Kovesi s-a adresat in limba franceza, subliniind ca este o mare onoare sa primeasca insemnele de cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare. “Multumesc Frantei pentru onoarea de a-mi acorda aceasta medalie si pentru sprijinul oferit in consolidarea DNA ca institutie activa si eficace. (…) Aceasta inalta distinctie imi este oferita de o tara ce practica de secole democratia si statul de drept in acelasi timp cu justitia, ce este fundament pentru acestea doua. Franta a fost si este mereu pentru mine un partener fidel in dezvoltarea justitiei independente si impartiale dar si in consolidarea institutiilor judiciare fiabile”, a afirmat ea.

Sursa: Legiunea de onoare

Un comentariu la “whisky secret în cantităţi nelimitate

  1. Pingback: steaua polară cu declaraţii din Obor | OmRau - Blog de om nervos

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.