vine marele cutremur

Luni, 31 Martie 2014 | 2 Comentarii

Ieri, 30 martie 3014, a avut loc cel mai mare cutremur din acest an – cu o intensitate de 4,9 pe scara Richter, din regiunea Vrancea (unii spun 5,0, alţii 4,7). Observ că în ultima perioadă sunt anunţate pe toate agenţiile de ştiri şi toate posturile de televiziunile absolut toate cutremurele, de la cele care pot fi abia detectate. Eu ştiu că este foame de ştiri, dar ce sens are să anunţi absolut toate mişcările plăcilor tectonice, inclusiv cele care nu pot fi simţite de nimeni ci doar măsurate de aparate?

cutremur-vrancea-martie-2014

Lumea este foarte sensibilă la aceste ştiri şi se menţine în acest fel stare permanentă de teamă. Diverşi prezicători mai mult sau mai puţin calificaţi îşi dau cu părerea că se va produce marele cutremur, care va distruge Bucureştiul. În mod clar se va produce, dar nu ştie nimeni când, nu ştie nimeni ce magnitudine va avea şi nu va putea nimeni să anunţe din timp populaţia. Nici măcar cei care promit că îl vor anunţa prin SMS.

Sursa foto: www.iris.edu/seismon

2 comentarii la “vine marele cutremur

 1. Simina a comentat:

  Să anunțe cutremurul prin sms?! Râd cam de 5 minute. Nu trece nici, măcar, o zi fără ca cineva să aducă o idee măreță și complet aplicabilă, nu?!

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
 2. maria popa a comentat:

  E posibil sa te anunte, dar nu inainte, ci dupa, ceva de genul: a avut loc acu 5 minute un cutremur cu o intensitate de….:))))

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.