vin inundatii pe dunare

Sâmbătă, 15 Iunie 2013 | 5 Comentarii

Dunărea este la cel mai crescut nivel … din ultimii 500 de ani. Nivelul apei a fost de mai bine de 8,5 metri în Budapesta. Aţi văzut şi fotografii cu inundaţiile. În tot acest timp ministrul (o doamnă – prima din dreapta în fotografie) declara că România nu are nici o problema.

Ei, astăzi s-a răzgândit şi a pus-o de un cod galben. Momentan …

inundati_pe_dunare

Ne merităm soarta!

5 comentarii la “vin inundatii pe dunare

 1. Luchian Teodor a comentat:

  Autoritatile sunt surprinse? :))
  Culmea, dar se pare ca toata Dunarea trece pe la noi prin tara…asa, deodata. Pana acum n-a fost asa. Nu, nu…

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 2

  Răspunde
 2. Mihai a comentat:

  Doar pentru cunoscatori: Fluviul Dunarea in aval de Portile de Fier nu mai este la fel de periculos decat in tarile din amonte. In timp ce in Budapesta Dunarea a atins cota +800 in aval de Portile de Fier a crescut cu doar 200…300. De ce? Din cauza lui Ceausescu (da, cel impuscat de iliescu)! Inainte sa vina valul se goleste complet bazinul din amonte, astfel se face loc unei cantitati insemnate de apa.

  p.s.: avea Nicu o vorba: Nici in 20 de ani nu veți reuși sa zugraviți ceea ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou! … si uite ca in astfel de momente iti dai seama cata dreptate avea !

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 2

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Hai să calculăm, aşa ca pentru necunoscători … Capacitatea lacului de la Porţile de Fier I este de 2200 milioane de metri cubi. Debitul actual al Dunării este de 10.000 de metri cubi pe secundă. Dacă înmulţeşti numărul de secunde dintr-o zi, adică 86.400 cu 10.000 de metri cubi pe secundă îţi dă 840 de milioane de metri cubi. Deci în 3 zile la actualul debit deja dă pe afară … Nu spun că nu e utilă acumularea, dar hai să calculăm înainte de ne da pricepuţi. Deja la acest moment sunt zone inundate în Mehedinţi!

   Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 1

  2. Mihai a comentat:

   See your point! Dar sa nu uitam ca in timp ce in 3 zile vin 840 milioane de mc de sus, tot atat sau aproape tot atat pleaca spre aval. Adica bazinul de 2200 milioane de mc trebuie sa se umple treptat si sa preia doar surplusul ce e delta peste 840 milioane sau altfel zis peste debitul de 10000mc/sec. Rezulta ca umplerea nu se intampla in 3 zile, evident, ci in 10 sau 30, sau cat o fi delta ala, adica cat de mare potop vine. Oricum, barajul e o frana putenica in calea apelor si un regulator al nivelul apei in aval.

   p.s.: Ingineri destepti existau si pe vremea tovarasului Nicolae. Si iti garantez ca erau mai destepti decat cei de astazi.
   p.s.2: Nu vreau sa fac politica aici, dar daca l-ai intreba pe Ponta in cat timp ar construi Portile de Fier (presupunand ca nu ar exista) stii care ar fi raspunsul: stai sa vedem sa dregem sa calculam, sa analizam inainte cat se poate fura sa ne ajunga si pentru vilele din Sinaia si Mamaia….daaaa…..hmmmm…in 25 de ani, cu un credit de 10 miliarde de Euro. Tovarasul Nicolae l-a facut in 8 ani. Gratis.

   Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  3. omrau.ro Post author a comentat:

   Ceausescu nu a facut NIMIC gratis. Nu stiu daca ai trait in acele vremuri …

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 1

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.