viata dupa megaupload

Joi, 2 Februarie 2012 | 0 Comentarii

Megaupload.com a fost inchis de FBI. Nu stiu cat este de legala decizia fiindca nu cunosc legislatia din SUA. Cert este ca link-urile nu mai functioneaza. Si nu sunt deloc putine, la ultima cautare pe Google erau 1,73 miliarde. Acum a mai scazut numarul (nu stiu daca natural sau au fost sterse manual):

link megaupload

Exista mai multe site-uri cu profil de filesharing, dar unul cat de cat comparabil este rapdishare.com, cu mai mult de 900 de milioane de link-uri in Google.

link rapidshare

Dupa inchiderea megaupload.com, traficul pe celelalte site-uri a crescut, dar fara a compensa pierderile. O masurare relativ corecta o realizeaza alexa.com, administrat de Amazon. Sa vedem o comparatie intre cele doua site-uri, megaupload.com si rapidshare.com:

alexa comparatie megaupload rapidshare ianuarie 2012

Compenseaza scaderea traficului megaupload cresterea rapishare ? Evident ca nu. Sigur, exista si alte site-uri de filesharing carora le-a crescut traficul, dar per global nu compenseaza pierderea megaupload.

Ce este interesant de remarcat, e ca sunt si alte site-uri de filesharing, cu trafic mai mare decat megaupload.com. Urmariti o comparatie intre patru asemenea site-uri.

alexa comparatie filesharing

Se vor inchide toate site-urile de filesharing ?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.