veritel.ro site web de 350.000 de euro

Joi, 10 Octombrie 2013 | 3 Comentarii

Să alegi un abonament la telefonia mobilă poate fi o adevărată provocare, dată fiind diversitatea de oferte de pe piaţă. Chiar dacă sunt mai mulţi operatori, fără o infomare corectă poţi ajunge pradă unor clauze contractuale defavorabile, sau prizonierul unul abonament de care efectiv nu ai nevoie. Simplu … bazat pe asta, cei de la ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii au compus un proiect pentru realizarea unui site care să faciliteze alegerea unui abonament corect. Au făcut proiectul, intitulat “Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali” şi l-au depus pentru a obţine finanţare cu fonduri UE. Logic, proiectul a fost finanţat.

Ce şochează? Păi şochează suma contractului, care a fost de, ţineţi-vă de scaune, 1.518.678 lei fără TVA. Asta înseamnă 350.000 de EUR, fără TVA!

Valoarea estimată a contractului este de 1.518.678 lei fără TVA, iar termenul de realizare a aplicaţiei online de comparare a ofertelor telecom este de maxim 200 de zile de la data atribuirii contractului. ANCOM a obţinut o finanţare din fonduri europene nerambursabile în valoare de 886.198,32 lei pentru dezvoltarea acestei aplicaţii, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice”.

Deci ANCOM a cheltuit 350.000 EUR fără TVA pentru a realiza un site web? Da!

Proiectul a fost realizat, suma plătită, şi iată site-ul veritel.ro funcţional:

veritel_ancom

De ce a fost necesară restricţionarea de la participare a firmelor cu cifră de afaceri mai mică de 3.000.000 lei în ultimii 3 ani? O firmă cu o cifră de afaceri de 10.000 de lei nu poate realiza aşa un site? Un student bun la calculatoare nu poate face aşa un site?

La licitaţie poate participa orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate care, printre altele, trebuie să fi înregistrat o cifră de afaceri medie globală pe ultimii 3 ani de cel puţin 3.000.000 lei şi să demonstreze că a dezvoltat, în ultimii 3 ani, o soluţie informatică integrată (hardware şi software, inclusiv web).

Că ceea ce generează site-ul este uşor penibil (link-urile către operatori sunt eronate, ofertele prezentate nu mai sunt valabile, etc.) nu mai are nici o importanţă.

Nici nu am căutat să aflu cine a câştigat licitaţia … sunt oameni curioşi prin serviciile secrete care trebuie să documenteze aşa ceva.

Oare nu le-o fi frică?

P.S. Ca performanţă, site-ul este unul făcut de profesionişti, pentru profesionişti. Pentru 1.000 de EUR (cu TVA) le optimizez eu site-ul …

veritel_performanta

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.