vând bază de date clienţi

Marţi, 23 Iunie 2015 | 3 Comentarii

Eu nu vând nimic, dar sunt unii care trimit SPAM în care povestesc cum vând ei, legal, baze de date cu toţi clienţii unei companii de telefonie, gen “Societate de telecomunicatii din Romania”.

Ocazie Unica pentru intreprinzatori,

Societate de telecomunicatii din Romania externalizam intreaga baza de date cu clienti, persoane juridice din Romania, catre toate firmele interesate. Transferul de date personale se realizeaza in conformitate cu legea 677 / 2001 actualizata, Art.6, Pct.1,lit.B. Baza de date poate fi folosita fara restrictii legale de catre toate firmele pentru activitatea de marketing si vanzari online.

Baza de date contine aprox. 500 000 de intregistrari. Baza de date este comecializata prin intermediul departamentului de marketing oricand in zilele lucratoare intre orele: 9,00 si 16,00.

Baza de date costa 500 Ron (TVA inclus) si se elibereaza factura de achizitie.

Pentru comanda va rugam sa ne contactati la adresa: office@afaceriromania.club

Cu mult respect !!!
Dep.marketing,
Email: office@afaceriromania.club
Tel: 0760 795 161

Totul se face legal, conform legii 677 … ce puţin aşa scrie în mesaj:

legea-677-art-6-1

La o primă lectură a textului de lege mi se pare că e greşită exprimarea, tocmai la articolul b, invocat în mesaj: dacă nu mi-am dat acordul ca datele să fie transferate, cum faci tu ca în loc să le distrugi a) le vinzi b)?

Nu ştiu dacă ăştia nu au o simplă bază de date şi ar costa 500 de de aflat, dar dacă ar fi pe bune, o companie de genul Orange sau Vodafone, ar avea voie, legal, să vândă toate datele personale ale clienţilor? Incluzând aici şi listele cu apelurile efectuate, destinatarii SMS-urilor trimise, şi alte mici lucruri care fac diferenţa dintre public şi privat.

3 comentarii la “vând bază de date clienţi

 1. AvatarHateSpammers a comentat:

  Adresa Stejarului , nr 109, Padina, judetul Buzau
  ————————-
  Telefon 0238 539 746; 0760 795 161

  Poate cineva isi face mila de el si il baga in ******* putin, daca autoritatile nu se sesizeaza.
  Uneori il cheama Grad Mihai,

  Răspunde
 2. Avatargrip a comentat:

  exista 2 lucruri care ar trebui facute aici:
  1. facut o comanda de baza de date. Ei trimit CD-ul sau DVD-ul sau dracu’ sa-i ia prin posta, tu te duci frumos la posta, notezi numele si adresa expeditorului de pe colet si nu mai ridici coletul, ai aflat ce te intereseaza.
  2. trimiti o reclamatie la autoritatea nationala pentru supravegherea prelucrarii datelor cu caracter personal si le explici frumos care-i problema. vor fi din care afara de incantati sa mai faca si eu un ban din amenzi.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Nu se rezolva nimic, crede-ma. Omul nu are date cu caracter personal, are doar o lista de adrese de E-mail colectate de pe site-uri. Sunt programe care fac automat asta, o poti face si tu.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.