un inventar al jurnaliştilor care luptă cu CCR

Vineri, 17 Iunie 2016 | 0 Comentarii

Recenta hotărâre a CCR a aprins un pic spiritele, asta şi după apariţia LCK la Digi 24, apariţie în care spunea:

42% dintre cazurile anchetate de DNA includ infracțiuni de abuz în serviciu, iar prejudiciul se ridică la 620 de milioane de euro numai din dosarele instrumentate anul trecut. Dacă această infracțiune este dezincriminată, statul își poate lua adio de la acești bani, funcționarii publici pot face orice vor, iar cei care vor pierde sunt cetățenii, a spus Laura Codruța Kovesi la Digi24. Șefa DNA a adăugat că, mai ales în domeniul sănătății, „majoritatea faptelor de corupție din sănătate se fac prin abuz în serviciu, care constituie de fapt o mită mascată”.

Curtea Contituţională a României a hotărât aşa:

decizie-ccr-2016-abuz-in-serviciu

Dintre toţi, Moise e cel mai vehement şi îi acuză pe judecătorii CCR că și-au depășit grav atribuțiile şi că sunt nişte ticăloşi.

Cred că și le-au depășit într-un mod cinic, comițând exact fapta de abuz în serviciu prevăută de Codul Penal la Art 297, îndeplinindu-și atribuțiile și în mod defectuos și prin încălcarea unei legi. Este vorba chiar de legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale.
Asta pentru că ei, judecătorii CCR, nu au voie nici să modifice, nici să adauge la lege (asta este treaba Parlamentului). Ba, mai mult, judecătorii CCR nu au voie să interpreteze legile, asta este treaba judecătorilor de instanțe. Judecătorii CCR au încălcat flagrant Articolul 2, aliniatul 3 din legea de organizare și funcționare a Curții Constituționale.

Stai calm Moise, CCR nu a modificat nici o literă din Codul Penal, a produs doar o clarificare în sensul interpretării unui articol şi a admis că în actuala formulare cineva poate fi condamnat şi băgat la bulău fără să i se precizeze ce anume lege a încălcat. Modificarea o va face Parlamentul, în termen legal. Sigur, aşa a fost ordinul, şi ordinul se execută, nu se discută.

Şi apar ei – în ordine alfabetică:

B1 -> aici (Silviu Mănăstire)
Biziday -> aici (Moise Guran)
Digi24 -> aici (Dan Turturică)

Pe măsură ce mai ies pe posturi, îi adăugăm aici.

Robert Nicolae Turcescu e în tabăra cealaltă:

robert-turcescu-ccr

Brusc, unora nu le mai place nici Curtea Constitutionala! Ordinul pe unitatea de presa e sa se mentioneze ca decizia CCR privind redefinirea abuzului in serviciu e “perversa” si uite cum s-a umplut tara de specialisti in domeniu. Intre timp, in Romania reala e totul blocat, paralizat. Si e multa, deja prea multa frica. Traiasca CCR (Codruta-Coldea-Romania)!

Uite cine vorbeşte despre ordine pe unitatea de presă.

Guest post

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.