un documentar despre criza

Duminică, 7 Octombrie 2012 | 3 Comentarii

Criza, care este originea ei în Europa, cum a debutat, cum stăm şi nişte presupuneri despre ce poate urma … Dacă vă interesează, aveţi mai jos un reportaj făcut de cei de la Wall Street Journal.

Aşa cum se spunea la închiderea emisiunilor la Europa Liberă, “Opiniile exprimate reprezintă punctul de vedere al guvernului Statelor Unite ale Americii”.

Pe scurt, cauza principală a crizei o reprezintă băncile, cele care au permis oamenilor să trăiască din împrumuturi, mult peste posibilităţile lor reale. Şi oamenii au trăit bine, s-au dus în concedii cu bani luaţi pe credit, şi-au cumpărat case, vile, palate, cu bani din împrumuturi, mult peste posibilităţile lor reale. Şi când a fost să dea banii înapoi, nu au mai avut de unde. În rest, e valabil cum am stabilit. Cine deţine cele mai importante bănci ale lumii? Cine dirijează finanţele din SUA şi din cele mai mari ţări din Europa? Şi uite aşa va apărea, ca unică soluţie la criză, un nou război. E o chestiune de timp, nu de “dacă”!

3 comentarii la “un documentar despre criza

 1. Alexandru a comentat:

  Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de un razboi armat! Razboi este totusi: cu tine insuti, pentru a-ti pastra totusi mintea curata de toata mizeria asta mediatica care ni se ofera la doar un buton, click, privire distanta! Cu stima

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Mihaela a comentat:

   Sa te-auda Dumnezeu!

   Dar mie îmi suna ca si când m-as ruga în cadere libera de la etajul X sa ma fereasca Dumnezeu sa patesc ceva. Razboiul nu trebuie musai sa fie “armat”: mai o drona, mai un bacil sau virus care cica a fost eradicat…

   La vârsta mea sunt vaccinata împotriva poliomielitei si-a variolei, ma-ntreb daca e valabil si pentru cei sub 40 de ani.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.