ultimele produse Apple

Miercuri, 11 Martie 2015 | 8 Comentarii

După ce săptămâna trecută Samsung a anunţat noile telefoane Galaxy S6 şi S6 Edge, într-o ceremonie care mie personal mi s-a părut penibilă (cum să spui nişte lucruri absolut banale şi să aştepţi ca lumea să aplaude?), iată că a venit rândul Apple să lanseze nişte produse noi, care de care mai sofisticate.

Înregistrarea transmisiei o puteţi vedea aici – durează aproape 2 ore, aşa încât vă trebuie răbdare:

Noul laptop, de numai 900 de grame, este cel mai subţire şi mai puţin performant lansat vreodată de companie. Cu toate patentele înglobate, cu un procesor care consumă doar 5W, nu va fi util la altceva decât o editare de documente şi navigare uşoară. Poate şi un Facebook … Ce au stricat este alimentarea, care se făcea prin acel conector care se ataşa magnetic. Acum avem un conector USB-C, clasic, care se va rupe la fel ca la orice alt laptop, dacă e forţat.

conector-mac-book-air

Ceasul Apple, ce să mai spunem … are o baterie care ţine 1 zi. Mi se pare incredibil să produci în 2015 un ceas care să aibă o durată de viaţă a bateriei de 18 ore şi să te lauzi cu asta.

i-watch-baterie-apple

Cică nici aluminiul din care e făcută carcasa ceasului nu este aluminiu ordinar … au pregătit un film în care explică de a i-Al nu este Al. Mai mult decât penibil, făcut tocmai pentru oameni cu creierul absolut neted, pentru care nu contează decât forma, nu şi conţinutul.

Totul a fost cu mult prea mult fast, fast gratuit, pe măsura incapacităţii de a realiza ceva cu adevărat revoluţionar. De genul unui telefon mobil la care bateria să ţină 3 zile. Pentru oameni interesa(n)ţi, există şi varianta din aur a ceasului, care nu costă decât undeva de la 10.000 de dolari în sus. Nu e chiar aşa de mult, dacă te gândeşti că totuşi are un procesor înăuntru şi două butoane.

8 comentarii la “ultimele produse Apple

 1. Avatargabi a comentat:

  incredible accurate, 15ms of the UTC… WOW. It’s super accurate, and you don’t have to worry about … Fantastic !!!

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 2. AvatarGicu Cazangiu a comentat:

  gabi, iara esti aici cu komenturile nashpa? omrau, cum scapam de baiatu asta?
  .

  Revenind la subiect: de cand Jobs a plecat Apple a luat-o pe aratura pe care Androidul e stapan. Si ce inseamna asta? Cerinta pentru calitate de cea mai joasa speta, cu care ne-am obisnuit de la Google incoace. Uitati-va la designul iPhone 4 si iPhone 6 si o sa intelegeti despre ce vorbesc.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 3. AvatarSorin Chihaia a comentat:

  Cazangiu, Apple a luat-o pe aratura ? Androidul e stapan ? Uita-te la vanzarile de pe ultimul Q apoi mai vorbim. Dupa ce m-am documentat mai bine despre ultimul macbook am observat un dual core pe la 1,3 Ghz cu turbo boost pana in 2,9 Ghz cu o rezolutie maxima de 2304-by-1440. Prima intrebare logica e daca poate procesorul sa redeze continut video aproape 4K pe acel retina display? Din cate stiu eu ca sa poti reda perfect 1080p sau 4K ai nevoie de cel putin un quad-core. Sper sa nu fie un fail aici. Tehnologia retina display cu acele culori vii si cu rezolutii dementiale de departe e cea mai avansata tehnologie de la Apple si aici nu prea are concurenta. Are un singur USB-C port care e peste usb 3.0, problema e ca trebuie sa investesti bani aditionali in adaptoare, dar pun pariu ca la urmatoarea versiune de macbook se vor pune mai multe porturi usb-c. Pe acest laptop nu poti face editare grafica, gaming si alte procese complexe. In schimb are o baterie buna, are un design futurist si se adreseaza unei singure categorii de oameni. Oamenii business care isi vor inlocui tableta cu noul macbook sau isi vor inlocui vechiul macbook air cu noul macbook.

  Pro: design , rezolutie, baterie, greutate, portabilitate.
  Contra: numarul porturilor, procesor, 480p face camera, pret (1300$).

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 4. AvatarPaul a comentat:

  noul macbook probabil e orientat pentru utilizatorii de internet (la fel cum este si chromebook) sau pentru portabilitate, inlocuind o tableta. Pentru majoritatea nu are importanta ca nu are decat un port (se poate rezolva cu un adaptor care va costa o nimica toata pentru cei care au cumparat un macbook nou) si o placa de baza cat una de tableta cu totul integrat (ireparabila). Cine vrea mai mult, are de unde alege: macbook pro sau restul laptopurilor (vazusem pe la asus zenbook ceva asemanator cu macbook).

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Aici te contrazic – Chromebook nu prea are stocare locala. Are, dar 16GB, mai rar modele cu 128. A fost gandit doar pentru functionare intr-o retea de mare viteza.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.