TVA de la 24 la 19 în viziunea lui Klaus

Joi, 16 Iulie 2015 | 1 Comentariu

România TVA-ului bine făcut:

“Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%. În acelaşi timp, cota de TVA de 24% pare aproape o invitaţie des­chi­să la evaziune fiscală şi un obsta­col dintre cele mai serioase în calea consumului. Pentru mine, reprezintă o prioritate absolută revenirea TVA la 19%, în­tru­cât relaxarea fiscală va duce nu doar la îmbunătăţirea colectării ve­ni­turilor şi a sustenabilităţii finan­ţe­lor publice, ci mai cu seamă la creş­te­rea economiei şi a nivelului de trai. – sursa

Şi declaraţia video de atunci:

Ce spunea ieri:

“Istoria recentă arată că nu ne mai putem permite experimente economice sau politici publice cu jumătăţi de măsură, mai ales când acestea atentează la aspiraţiile noastre de libertate şi prosperitate pe termen lung. Aş putea invoca, drept exemplu, noul Cod fiscal, pe care chiar zilele acestea îl analizez, pentru a decide asupra oportunităţii promulgării sale. Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că acest Cod fiscal ar revoluţiona finanţele României, prin simpla reducere a unor impozite. Cred că n-ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face aceasta. O asemenea schimbare este utilă, însă fără să pună în pericol anumite beneficii, cum ar fi sustenabilitatea finanţelor publice, care a fost consolidată, cu eforturi serioase, în ultima perioadă. În plus, aflaţi totuşi în prag de an electoral, trebuie să înţelegem distanţa dintre tentaţia politică şi realitatea economică”

Şi video, tot de ieri:

Restul e … cancan.

Un comentariu la “TVA de la 24 la 19 în viziunea lui Klaus

  1. AvatarPetrica Fochistul a comentat:

    Normal! Pai din ce o sa mai plateasca salariile la milioane de pierde vara taie frunza la caini gen politisti, militari, judecatori, procurori, functionari si alti bugetari? Pentru astia nici TVA de 100% nu mai ajunge, nu e de mirare cata datorie avem la FMI.
    Bine o zis Ceausescu ce o zis, nu va mai spus ca stiti cu totii!
    Culmea e ca Iohannis acum a aflat pe cine trebuie sa intretina dupa ce a ajuns presedinte, pana atunci nu a avut acces la informatiile despre dimensiunea gloatei de intretinuti handicapati jmecheri din Romania.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.