tv5monde face pauză de emisie

Joi, 9 Aprilie 2015 | 1 Comentariu

Când amesteci lucrurile, rezultatele sunt cât se poate de catastrofale. Exemplul de astăzi este oferit de francezii de la TV5 Monde, post care se prinde şi pe reţele de cablu din România, potrivit informaţiilor oferite public de operatori.

tv5monde-highjacked

Actualmente pagina lor arată aşa:

tv5monde-site

French television network TV5Monde says it was hacked by individuals claiming to belong to Isis, bringing television broadcasts to a halt and taking over its websites and Facebook page.

TV5Monde had regained control of its social networks by 2am Thursday, the director general said, but television broadcasts were likely to take hours, if not days, to return to normal. The attack would have required weeks of preparation, he added.

De ce spun că oamenii au amestecat lucrurile? Simplu, pentru că site-ul web nu are de-a face cu calculatoarele din firmă (ideal este ca actualizarea informaţiilor pe serverul web să se facă de pe nişte sisteme care nu sunt în LAN cu echipamentele de emisie), iar conturile de pe reţelele sociale se pot administra de pe orice laptop unde am o conexiune mobilă la Internet, conexiune diferită fizic de legătura la Internet a companiei.

Lucrurile astea costă puţin, nesemnificativ comparativ cu pagubele produse de încetarea emisiei – şi pierderea încasărilor din publicitate, pentru câteva zile. E un exemplu de proastă administrare a tot ceea ce înseamnă partea informatică dintr-o companie. Sunt absolut convins că nu este singurul exemplu de acest gen şi că vor urma şi alţii la rând, fiind doar o chestiune de timp.

sursa

Un comentariu la “tv5monde face pauză de emisie

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.