turism pe rarau

Duminică, 6 Iulie 2014 | 0 Comentarii

Turismul este o activitate care depinde într-o foarte mare măsură de infrastructura locală şi de modul cum poate ajunge turistul la tine, zonă turistică. Masivul Rarău se află într-o zonă extrem de frumoasă, natura a fost foarte darnică. Pietrele Doamnei sunt o atracţie în sine, mai ales pe perioada verii.

pietrele-doamnei

Accesul de pe DN17 spre masivul Rarău a beneficiat de o investiţie de peste 32 de milioane de lei, fonduri cu care s-a amenajat drumul de acces din Pojorîta. Drumul are 15,8 kilometri şi se poate parcurge lejer în 30-35 de minute.

drum-acces-rarau

Problema e că accesul spre cabana aflată în apropierea vîrfului masivului a fost şi el modernizat, dar lăţimea drumului permite doar la limită accesul a două autoturisme mici. Asfaltul are o înălţime de 15-20 cm, aşa încât este extrem de greu să te fereşti în lateral fără să rişti să agăţi ceva la sistemul de direcţie. Panta este extrem de mare, aşa încât dacă ţii neapărat să mergi cu maşina până la cabană trebuie să te aştepţi la ceva miros de ambreiaj.

releu-muntele-rarau

Natura este extrem de frumoasă, peisajele sunt extraordinare. Nişte oameni sportivi lasă maşina la bază şi merg în excursie pe jos, într-un aer curat, de vis, pe un traseu care durează cam 3 ore. Zona se pretează pentru turism cu cortul, existând numeroase soluţii de campare. Sunt şi pensiuni în zonă, mai potrivite pentru cazare din cauză că au condiţii mai bune şi preţuri rezonabile decât cabana.

Dacă nu aţi fost niciodată în zonă, se merită, mai ales că accesul este mult mai facil acum.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.