traian si ioana discuta tehnic

Marţi, 15 Iulie 2014 | 4 Comentarii

Rar mi-a fost dat să văd ceva mai penibil legat de cine ne conduce. De la Victor Viorel Ponta nu are nimeni pretenţii, nici măcar să cunoască în detaliu ce înseamnă MTO, dar de la Ministrul de Finanţe? Ministrul de finanţe trebuie să ştie tot ce se întâmplă cu banii ţării. Nu mai spun că Băsescu i-a anunţat cu câteva zile înainte că îi cheamă la Cotroceni pentru a explica exact cum se acoperă gaura generată în buget de reducerea CAS. Madam Usturoi – pentru cunoscători, a vorbit ca un om de pe stradă despre nişte lucruri extrem de tehnice.

Filmul discuţiei merită urmărit integral – merită sesizat fiecare gest, fiecare cuvânt şi, la final, fiecare poate trage o concluzie simplă: ne merge prost pentru că cei care conduc sunt incompetenţi.

Ca factor agravant este prostia, care împreună cu incompetenţa generează un amestec mortal pentru această ţară. Totul este campanie electorală. De ce? Pentru că pierderea a 1.8 – 1.9% din buget (cât reprezintă reducerea CAS cu 5 puncte procentuale) trebuie compensată cumva, iar dacă măsura va fi adoptată, diferenţa care pleacă urmează să fie compensată de nişte creşteri de accize sau prin măriri de alte impozite. Impozitele pe clădiri urmau să crească cu 50% pe an, dar proiectul a fost retras de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Îl vor reintroduce după alegeri. Important de reţinut este că FMI nu a fost de acord cu această reducere, din cauză că deficitul creat nu putea fi acoperit în nici un mod. Iar poveşti cu creşterea colectării nu mai crede nimeni.

Calculele prezentate sunt năucitoare:

reducerea-cas-locuri-de-munca

Dacă nu ai lucrat niciodată într-o firmă, nu ai cum să înţelegi nişte lucruri. Pentru a avea nevoie de încă un angajat este neapărat necesar să ai şi de muncă pentru el. Că nu îl angajezi de bibelou. Asta implică afacerea să aibă rezervă de creştere, să ai piaţă de desfacere, clienţi mai mulţi, comenzi mai mari. Sigur, din condei totul e simplu.

Deci sclifosita asta a făcut facultatea la Harvard, da?

4 comentarii la “traian si ioana discuta tehnic

 1. Avatargabi a comentat:

  Prin vizionarea acestui episod mi-am adus aminte de orele de matematica din generala, unde profa imi cerea prezentarea temei de acasa si eu cautam cu indarjire caietul… evident care lipsea. Va multumesc.

  Răspunde
 2. Avataro nevastă oarecare a comentat:

  Fata noastră a argumentat ca tiganul cu potcoava: dacă am găsit acum potcoava, mâine sigur avem si căruţa şi şase cai frumoşi.

  Răspunde
 3. Avataro nevastă oarecare a comentat:

  Recomand, după vizionarea înregistrării, recitirea articolului “minciuna şi limbajul trupului”. Am regăsit la domnul prim-ministru priviri pe pereţi şi darea ochilor peste cap precum şi joaca nervoasă cu nodul de la cravată.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.