tot fonta ramane

Marţi, 27 Mai 2014 | 0 Comentarii

Şi au trecut alegerile europarlamentare, cu bune şi cu rele. Câteva concluzii se impun, pentru că reacţiile de după şi modul cum au fost percepute rezultatele sunt cel puţin ciudate.

Rezultatele parțiale la alegerile europarlamentare 2014, anunțate la ora 17.00, după centralizarea a 99% din voturi:

Alianța PSD – UNPR – PC – 37,60%
PNL – 15,00%
PDL – 12,23%
Mircea Diaconu – 6,81%
UDMR – 6,30%
Partidul Mișcare Populară – 6,21%

Prezența a fost estimată la 32,44%, iar numărul voturilor anulate se ridică la 5,83%. Forța Civică a obținut 2,60%, PNȚCD – 0,89% și Noua Republică – 0,27%.

România are 32 de locuri, iar partidele au pus pe liste şi 42 de oameni. În ideea în care toată populaţia voteaza partidul tău, maxim 32 de oameni ajung în parlament. Ce rol au cei de pe poziţiile 33 … 42?

buletin-vot-2014

Mircea Diaconu, teoretic independent, dar pratic sprijinit de PSD şi Antena 3, a luat 6,8% din voturi. Lumea nemulţumită de prestaţia partidelor a votat o aşa-zisă victimă a sistemului. Pentru a ajunge în parlament, omul avea nevoie de 2% din voturi. Diferenţa de 4,8% se va împărţi, proporţional, restul partidelor. Deci sunt 4,8% din voturi irosite. Ştiu, e un semnal. Că ce? Din nou trimitem oameni care nu au absolut nici o pregătire în nimic să ne reprezinte la cel mai înalt nivel.

Cel mai amuzant este că cei care l-au votat sunt convinşi că omul e independent. Dacă tot voiau să protesteze şi să dea un semnal, de ce nu au votat un alt independent, că erau destui pe liste. Inclusiv domnul Pericle, cel pe care îl recomandă faptul că are 9 copii. Meseria lui este de tată, aşa după cum ni se comunică în clip.

PNL a obţinut un scor mai bun decât la toate alegerile la care a participat singur. De ce trage toată lumea în PNL? Şi B1 şi Antena 3 au făcut front comun în a combate PNL. Peste câţiva ani s-ar putea să constatăm că Antonescu a avut dreptate. Vă mai aduceţi aminte când Năstase vă chema să îi număraţi ouăle? La ferma lui de la Cornu. Ei, vremurile alea se vor putea întoarce, numai că posesorul ouălor va fi altcineva.

Demn de remarcat este că neamţul a obţinut la Sibiu un scor mai slab ca PSD. La el acasă. E foarte adevărat că s-au votat partide şi nu oameni.

PDL a luat fix atâtea voturi câte putea, fără o parte dintre finanţatori care au plecat la aripile PMP şi restul. Sunt oraşe în care PDL a luat peste 25% din voturi, ceea ce este o performanţă.

UMDR a luat exact cât avea nevoie, cu observaţia că singura modalitate prin care UDMR ar putea fi scoasă din joc şi de la putere, este ca cetăţeni care nu votează cu ei să iasă masiv la vot, indiferent ce ar vota. Democratic.

După redistribuire PSD va avea 16 mandate, adică 50% din numărul de mandate ale României, cu mult peste scorul electoral de 37%. Că aşa-i în tenis.

De unde atunci termeni ca “dezastru”, “eşec”, etc.?

dezastru-esec-alegeri-2014

Şi ca să vedeţi care e nivelul şi de ce a câştigat cine a câştigat, priviţi aici cum au votat oamenii din Palilula (da, este undeva în România, nici nu contează unde). Esenţial este că dacă rămâne tot Fonta, o să fie bine.

“Votarăm, acum asta e. Acuma sa vedem care se alege, care rămâne, o rămâne Fonta, ca e tânăr”, trage concluzia o femeie din sat.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.