tot despre beţinavi la volan

Joi, 27 August 2015 | 0 Comentarii

Majoritatea celor care provoacă accidente rutiere în care mor oameni sunt acuzaţi de “ucidere din culpă”, adică o faptă neintenţionată, că de aia e şi accident. În cazul în care şoferul implicat este beat, apare şi acuzaţia suplimentară de “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”. Gen:

Din ancheta poliţiei a rezultat că din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta şi a consumului de alcool, şoferul în vârstă de 23 de ani a pătruns cu maşina pe contrasens şi apoi pe acostamentul din stânga drumului. Autoturismul a acroşat un parapet şi s-a izbit violent în poarta bucovineană de la intrarea în comuna Putna.
În urma impactului, un tânăr care se afla pe scaunul din dreapta şoferului, Vasile Schipor (fără grad de rudenie cu şoferul), în vârstă de 23 de ani, tot din Vicovu de Sus, a decedat. Un alt pasager, Emanoil Ursachi, în vârstă de 18 ani, din aceeaşi localitate, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănit uşor.
Deşi rănit şi el, tânărul de la volan, a rezultat din anchetă, a încercat să se sustragă anchetei. El a îndepărtat plăcuțele cu numerele de înmatriculare și a luat din autoturism documentele acestuia, în vederea îngreunării identificării sale. Ilie Schipor a fost depistat însă în scurt timp de poliţişti şi pus să sufle în etilotest. A rezultat o stare avansată de ebrietate, concentraţie de 1,11 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.
Tânărul şofer a fost pus sub acuzare pentru infracţiunile de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Dat fiind că fapta este una singură, ar fi complicat ca “ucidere din culpă” + “conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” = “omor calificat”?

Cine poate avea o iniţiativă legislativă pentru modificarea Codului Penal în acest sens?

sofer turc omor calificat

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.