teologie.net dezinformează prosteşte

Joi, 21 Noiembrie 2013 | 3 Comentarii

Un site, pe numele lui teologie.net, dezinformează astăzi cu un articol despre un presupus masacru al credincioşilor creştini din Nigeria. Vezi tu, musulmanii cei răi au ars de vii 500 de credincioşi, în majoritatea lor romano-catolici. Şi pun pe site o poză … de la o explozie din Congo, explozie cauzată, se pare, de o cisternă cu combustibil. Totul arată aşa:

teologie-minciuni-dezinformare-nigeria-congo-fake

După definiţie şi accepţiunea generală, holocaust are legătură cu evreii şi uciderea lor de către nazişti:

The term holocaust comes from the Greek word holókauston, referring to an animal sacrifice offered to a god in which the whole (olos) animal is completely burnt (kaustos).[13] For hundreds of years, the word “holocaust” was used in English to denote great massacres. Since the 1960s, the term has come to be used by scholars and popular writers to refer to the Nazi genocide of Jews.

Chiar una dintre sursele citate în “articol” spune că poza este din Congo:

teologie-minciuni-dezinformare-nigeria-explicat

Articolul a fost distribuit şi pe Facebook, şi lumea care a citit s-a prins că ceva nu e în regulă:

teologie-minciuni-dezinformare-nigeria-congo-facebook

Şi comentatorii de pe site s-au prins:

minciuni-dezinformare-nigeria-congo-teologie-net

Bun, acum ce sens are să fii prost şi să preiei în 2013 o poză dintr-un articol din 2010 şi să aberezi pe lângă? Totul în numele credinţei!

3 comentarii la “teologie.net dezinformează prosteşte

 1. Avatarovydoo a comentat:

  Dacă citeați, într-adevăr, articolul, ați fi remarcat și asta: “Şi chiar dacă poza de mai sus nu reflectă anume evenimentul din Nigeria, ea rămâne o “poză simbol” pentru un holocaust care, se pare, totuşi a avut loc…” Dar, de, ce să faci… e mai ușor să acuzi pe altul când, de fapt, tu ești cu musca pe căciulă.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Tocmai pentru că am citit am spus astea. Dacă lângă o poză pui un text, se presupune că există o legătură între cele două. Şi pe Facebook dar şi pe site. Şi termenul holocaust este folosit greşit şi în articol dar şi în comentariul tău. Chiar dacă “se pare, totuşi a avut loc”.

  2. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Şi ca să fie treaba treabă, aţi şters comentariile cititorilor (am captură în articol), aţi închis comentariile şi aţi şi modificat articolul. Vă iubesc!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.