telekom zice că angajatul e harnic

Luni, 23 Martie 2015 | 0 Comentarii

Telekom România implementează un program de dat oamenii afară. Lucrurile se fac simplu, aşa:

Telekom Romania va implementa de la 1 aprilie 2015 un “proces de aliniere salariala” pentru angajatii din magazine care va schimba structura veniturilor totale astfel: salariul de baza fix se reduce de la 85% la 65%, iar comisionul de vanzari creste de la 15% la 35%, potrivit unor documente obtinute de HotNews.ro. Cei care nu sunt de acord sunt concediati de la 1 iulie 2015, urmand sa primeasca compensatii. Astfel, unii angajati au intrat vineri in greva japoneza considerand ca aceasta este o masura abuziva de reducerere a salariilor. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Telekom sustin ca masura va duce la cresterea venitului total lunar pentru noua din zece angajati din magazine, in conditiile atingerii obiectivelor de vanzari.

Ofertele Telekom România sunt extraordinare, în sensul în care un abonat existent trebuie să plătească mai mult dacă doreşte să se “fidelizeze”.

telefon-fix

Sindicatul salariaţilor nu stă de pomană, zice că o grevă japoneză ajută în context. Şi transmite aşa:

“Dupa ce 3 ani la rand s-au taiat din CCM aproape toate beneficiile, ieri Administratia Telekom s-a gandit sa alinieze salariile personalului din magazinele TELEKOM. Defapt in traducere libera alinierea nu este altceva decat o diminuare a salariilor care si asa sunt mici raportate la cele 10-11 ore/zi pe care le lucreaza salariatii de acolo.

Pe de alta parte Administratia a inceput un fel de santaj si teroare la adresa celor din magazine trimitindu-le doua variante si anume: fie semneaza un aditional de diminuare a salariului fie semneaza un acord de plecare din Companie daca nu sunt de acord cu diminuarea de salariu.

Este umilitor ceea ce se intampla pentru ca in acest moment statul roman care inca mai detine 46 % in Telekom sa nu sprijine in nici un fel salariatii si asa putini care au mai ramas si duc greul in spate.

Cer public ca autoritatile statului cu competente in materie sa verifice ilegalitatile care se fac in acest moment in cadrul Telekom prin care practic obliga salariatii sa semneze diminuari de salarii in conditiile in care in data de 12.martie.2015 CEO Telekom a anuntat un profit EBITDA de 106 milioane de euro.

Consiliul de coordonare a decis ca vineri, 20.03.2015 pe parcusul intregii zile, toti membrii Sindicatului Bogdan Voda dar si cei ai Aliantei Sindicatelor din Tehnologia Informatiilor si Comunicatii-ANTIC, sa poarte pe mana stanga o banderola de culoare alba in semn de protest pentru decizia abuziva si absolut nejustificata de diminuare a salariilor de la magazinele TELEKOM.

Este de dorit ca si ceilalti salariati care sunt in asentimentul nostru sa procedeze la fel.

Pe banderola se poate scrie cu marcher negru textul de “GREVA JAPOZENZA” mai ales daca aceasta este pusa peste o haina sau camasa deschisa la culoare.

Cred ca este un precedent periculos, motiv pentru care trebuie sa fim uniti si sa nu cedam la aceste presiuni care vin din partea unor salariati care au salarii cu multe zerouri in spate.

Lider SLITc “Bogdan Voda”

Hai că nu e chiar aşa de rău.

Pentru cei care sunt clienţi Telekom România şi vor să rezilieze

sursa

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.