telefonul si motorul

Sâmbătă, 24 Mai 2014 | 0 Comentarii

Toţi cei care au o maşină s-au lovit de problema “nu porneşte motorul”, în special iarna, la temperaturi scăzute. Sau vara, atunci când la o maşină basic se uită farurile aprinse. Iată că nişte oameni isteţi au pus la punct o baterie care vă scoate din necaz. Este vorba despre o baterie mică, uşoară şi destul de ieftină. Priviţi ce uşor se foloseşte:

Ştirea a fost preluată rapid de Bianca Druguşanu a tehnologiei, şi prezentată pe larg.

O analiză mai cu cap şi mult mai atentă găsiţi aici:

juno-jumpr

The manufacturer of the Juno Power with JUMPR claims that it’s powerful enough to jump start almost all four and six cylinder engines, but then it quickly clarifies that this is a lie. It’s strong enough to charge the battery enough for these cars to start according to the website which says it “is capable of jumping a completely dead car battery in minutes.”

Tehnic şi la rece analizând, este practic imposibil ca o baterie de smartphone să debiteze un curent de 100 … 200A, necesar pornirii motorului. Pentru că pur şi simplu nu se poate. La o baterie, indiferent de tehnologie, curentul maxim este direct proporţional cu aria comună a celor doi electrozi care formează cei doi poli, plus şi minus. Deci, e ţeapă.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.