teapa cu incalzirea globala

Marţi, 18 Decembrie 2012 | 8 Comentarii

Verzii vor avea de acum de luptat şi cu altceva decât cu nişte declaraţii ale unora care puneau la îndoială fenomenul numit “încălzirea globală“. Un grup interguvernamental, denumit IPCC -Intergovernmental Panel on Climate Change a generat un raport pe mai multe zeci de pagini. Din raportul secret reies o mulţime de lucruri, cel mai important fiind acela că asta cu încălzirea globală e o mare ţeapă. E doar o chestiune de bani, bani şi iar bani. Certificate “verzi” şi alte prostii concepute pentru ca unii şmecheri să se îmbogăţească.

iarna_grea

Raportul poate fi citit aici. Trebuie să vă grăbiţi deoarece, aşa cum se vede pe fiecare pagină, el a fost clasificat drept secret, situaţie în care e posibil ca site-ul să nu funcţioneze prea mult. Eventual salvaţi raportul local, pentru o lectură ulterioară.

8 comentarii la “teapa cu incalzirea globala

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Din pacate nimic public … e posibil sa fi blocat accesul din anumite parti ale lumii.

 1. AvatarBucovinean a comentat:

  Atunci, cum explicam fenomenul actual de afara :P, iarna cu temperaturi de plus eu nu imi aduc aminte, eventual vazusem la niste documentare ca pe timpul expansiunii Romei s-au bucurat de o iarna mai blanda. Dar totusi ….

  Răspunde
  1. AvatarBucovinean a comentat:

   Si si. Documentele si studiile astea sunt facute in functie de cine le finalnteaza si ce directie trebuie sa aiba. Asa sunt si multe alte studii care zic ca este si ca nu e o teapa. Iar de faptul ca USA a cheltuit 79 miliarde din 89 pana azi pe politici Eco e o nimica. Sunt curios de ce nu se precizeaza si cate subventii au primit firmele din domeniu petrolier, producatori de masini etc.

   Intotdeauna din tranzactii cu titluri de polouare sau oricare ar fi ele se vor face bani atat timp cat sunt implicati niste brokeri o bursa.

   Problema nu e principiul de la care s-a plecat, ci influenta unor grupuri de loby care forteaza una alta in defavoarea cetateanului (gen certificate verzi de cogenerare sau cum le zice). Era o vorba (tampita din punctul meu de vedere) despre comunism “o idee buna, implementata prost”, cam asa e si aici.

   Dar pana la urma idea conteaza, se incalzeste planeta, se polueaza planeta, suntem din ce in ce mai multi, deci mai putine resurse. Daca promovam chestiile mai eficiente (chiar daca mai scumpe) vor avea mai multi oameni de lucru, deci creste pib-ul, se fac economii si poate vor ajunge si la nepoti si stranepoti resurse. Om trai si om vedea.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.