teapa cu factura

Joi, 29 Noiembrie 2012 | 1 Comentariu

Ţepari sunt peste tot. Un exemplu de astfel de ţeapă, originiară din Canada, constă în trimiterea unei aşa-zise facturi către un client. Reţeta este simplă:

1. Vezi ce serviciu DNS foloseşte site-ul respectiv.
2. În funcţie de rezultat trimiţi pe adresa firmei o factură care să pară reală.

Dacă cei de la contabilitatea firmei nu solicită confirmarea facturii de către cei de la IT, te-ai scos, în sensul că fraierul a muşcat. Priviţi mai jos o astfel de factură, făcută publică pe contul de Facebook de cei de la DNSMadeEasy:

dns_services_fake_bill

Dacă nu eşti atent, te poţi jura că factura e pe bune. Oamenii joacă tare, fiindcă probabilitarea de a fi prinşi este extrem de mare, pornind de la datele contului în care ajung banii. Dar, nu-i aşa, dacă nu rişti nu câştigi.

Îmi aduc la minte că nişte aşa-zişi furnizori de servicii de telecomunicaţii trimiteau facturi care semănau a fi de la Romtelecom – am primit şi eu aşa ceva acum mulţi ani. E aceeaşi metodă ca cea descrisă mai sus. Oare or fi conaţionali de-ai noştri şi în Canada.

Un comentariu la “teapa cu factura

  1. AvatarBucovinean a comentat:

    Foarte posibil sa fie conationali de ai nostri. Idea e ca avand in vedere mesajul marcat cu rosu si daca respectivi chiar ulterior au un server de unde clientul poate sa isi faca un DNS management, e legal. :)) Partea ilegala ar fi daca ei ar trimite pentru un serviciu inexistent…. cea ce e probabil si in cazul actual 😀

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.