taxe mai mari pentru freelanceri

Joi, 16 Aprilie 2015 | 1 Comentariu

Noul cod fiscal va da o lovitură extremă celor care prestează activităţi pe PFA. Cei mai afectaţi vor fi acei freelanceri care lucrează curat, pe firmă.

Aproape 400.000 de români figurează în economia locală ca persoane fizice autorizate (PFA), cu peste 12,5% mai mult faţă de nivelul de acum cinci ani, arată cele mai recente date publicate de Registrul Comerţului.

Cei mai mulţi dintre antrepre­norii înregistraţi ca PFA (circa 55%) au vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani, semn că ideea unei afaceri devine fezabilă, în majoritatea cazurilor, după experienţa a câţiva ani buni petrecuţi ca salariat fie pentru a pune suficienţi bani deoparte, fie pentru a căpăta bagajul de cu­noştinţe de business ne­ce­sar astfel încât afa­ce­rea să nu moară din primele luni.

Cei mai activi români care au ales să intre singuri în mediul antre­pre­norial sunt cei din Bucureşti (unde exis­tau în luna februarie peste 32.000 de PFA-uri active), cei din Cluj (unde erau înre­gistrate în jur de 18.000) şi Iaşi (cu peste 16.000 de PFA-uri), zone, de altfel, con­tu­ra­te în ultimii ani ca adevăraţi poli de tehno­lo­gie, dar şi unele dintre principalele motoare care mişcă economia locală. – sursa

freelance-work

Cât timp legile se schimbă de la un an la altul şi fiecare cretin care ajunge să conducă vine cu ideile lui creţe despre taxe şi impozite, nu se va putea dezvolta nimic durabil în ţara asta. Ce-ar fi dacă taxarea muncii ar rămâne nemodificată timp de 25 de ani? Instabilitatea şi nesiguranţa legislativă au alungat investitorii în ultimii 25 de ani şi procesul continuă. Nu îţi poţi face nici un plan de afaceri cât timp regulile jocului se schimbă de la un an la altul, sau chiar de două ori într-un an.

Un comentariu la “taxe mai mari pentru freelanceri

  1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

    Ai dreptate. Si eu m-am reprofilat din cazangiu in chelner, si uite ca in noul cod fiscal ma impoziteaza pe bacsis! Din prima zi de lucru.

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.