tastatura nu poate fi inlocuita

Miercuri, 8 Mai 2013 | 3 Comentarii

Odată cu apariţia Windows 8 utilizarea PC-ului a intrat într-o nouă eră, cea a ecranelor tactile. Vorbim despre PC-uri, da? De tablete ştie deja toată lumea. Cei care au proiectat Windows 8 s-au gândit că e mai interesant ca utilizatorul să mângâie ecranul la fel cum face cu tableta. Numai că au calculat un pic greşit – cum poţi crede că e cineva dispus să stea cu mâinile întinse în plan orizontal 8 ore pe zi?

Spuneam la un moment dat că tastatura şi mouse-ul nu vor putea fi înlocuite prea devreme. Motive?

1. Viteza cu care se introduc datele de la tastatură cu butoane nu poate fi egalată de nici un dispozitiv tactil – din motive de ergonomie.
2. Precizia şi viteza cu care se poate poziţiona cursorul mouse-ului pe ecran nu pot fi egalate.

Sigur, multe depind şi de modul în care este construit organismul uman … nu e numai tehnologie. Deci Microsoft au pus tastatură clasică la Surface:

Adobe încă nu s-au lămurit încă şi bagă bani în prostii fără sens. Cum ar fi de exemplu acest creion folosibil pe iPad. Vă rog să observaţi latenţa cu care tableta preia ce introduce omul:

Nu prea înţeleg eu cum e treaba cu Adobe şi Apple – nu există încă FlashPlayer pentru IOS, dar ei produc hardware pentru dispozitive cu IOS. Un pic ciudat, la fel de ciudat precum filmuleţele cu Microsoft Surface care rulează pe platforma Youtube deţinută de concurentul Google.

3 comentarii la “tastatura nu poate fi inlocuita

 1. Luchian Teodor a comentat:

  Nu ma intereseaza potentialul pe care cei de la Adobe sigur cred ca-l au aceste dispozitive… Problema mea e cu tipul care prezinta. Nu puteau gasi pe cineva mai entuziasmat?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu vezi ca omul incearca sa dea ce-i mai bun din el? Zambeste din secunda zero … ma rog, cum se pricepe si el mai bine.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.