tarifele uber

Duminică, 3 Ianuarie 2016 | 0 Comentarii

Uber este o aplicaţie care pune în contact un şofer şi un pasager. Cu GPS, cu card de credit pentru plată, tot tacâmul. Singura problemă este că, conform legislaţiei în vigoare, transportul public în regim de taxi este reglementat la noi. Iar şoferii care utilizează Uber şi maşina personală pentru acest gen de afacere nu respectă nici o lege. În unele ţări din EU minunea a fost interzisă. Cum la noi lucrurile sunt mult mai complicate, Uber şi face de cap.

O chestie interesantă, este că tarifele percepute sunt variabile, în funcţie de numărul de solicitări, raportat la numărul de maşini din teren. Cum în noaptea de Revelion numărul de maşini cu Uber din teren era foarte mic (sau cel puţin aşa se povesteşte) preţurile au urcat fantastic, cu de până la 10 ori faţă de tarifele “normale”.

Cam aşa:

uber-2015

Şi la noi au procedat la fel, în Bucureşti.

Cică ar fi cam aşa:

Toate contractele sunt semnate cu Uber Olanda. Toti banii clientilor se duc catre uber Olanda. Toti banii soferilor vin de la Uber Olanda. Continua teapa cu faptul ca Nicoleta Diaconu, fiica sefului ANAF Gelu Stefan Diaconu, coordoneaza activitatile din Romania. Si ea are contract cu Uber Olanda.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.