sunt parolele in siguranta

Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 | 0 Comentarii

Probabil că unii dintre cei care citiţi aceste rânduri v-aţi pus cel puţin o dată întrebarea, absolut legitimă: Sunt parolele mele in siguranţă?

Ei bine, nu toate parolele pe care le trimiteţi prin Internet sunt în siguranţă. Vă semnalez aici o modalitate extrem de simplă şi uşor de implementat pentru a afla dacă informaţiile legate de user şi parolă sunt transmise securizat prin Internet.

1. Descărcaţi utilitarul Password Sniffer. Există şi versiune pe 64 de biţi.
2. Lansaţi programul sniffpass.exe.
3. Lucraţi aşa ca de obicei.

După o zi de muncă – cu utilitarul deschis în background, urmăriţi câte parole a reuşit sa intercepteze (eu am avut surprize). Dacă nu a găsit nimic, sunteţi norocos, în sensul în care toate informaţiile de log-are au fost transmise securizat prin Internet. Nu este însă suficient, dar măcar stiţi sigur că parolele nu pleacă în clar prin placa de reţea. Inutil de spus că unele programe keylogger trimit parolele colectate în clar, aşa încât acest utilitar vă poate semnala şi eventualitatea nedorită în care un asemenea program este instalat fără ştiinţa voastră în calculator.

Pentru sistemele de operare Windows XP cu SP2 şi Windows 7 nu aveţi nevoie să instalaţi altceva (utilitarul interceptează prin metoda Raw Sockets tot ce merge pe placa de reţea). Pentru alte sisteme de operare trebuie instalat WinPcap.

Dacă descoperiţi lucruri interesante, m-ar interesa să ştiu şi eu dacă v-a ajutat ce am scris aici. Nu de alta, dar dacă sunteţi cuminţi vă mai spun şi altele.

Important: Dacă parola circula în clar pe reţea absolut orice cretin dotat cu un minim de minte şi cu programe luate pe de Internet le poate intercepta!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.