suc, carne, pastravi si dna

Miercuri, 25 Iunie 2014 | 1 Comentariu

Alt monitorizat a fost reţinut. Omul era şef la poliţia rutieră de la Braşov şi se mulţumea cu puţin: carne, suc, peşte.

Şeful Poliţiei Rutiere din Braşov a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Concret, poliţistul ar fi ajutat mai mulţi oameni de afaceri şi funcţionari publici să scape de amenzi. Serviciile i-au fost răsplătite cu suc, carne şi chiar câţiva păstrăvi. Procurori DNA au percheziţionat atât locuinţa comisarului şef, cât şi biroul lui de la sediul Poliţiei Rutiere.

claudiu-tamarjan-brasov

Claudiu Tămârjan a fost adus la DNA în jurul prânzului, după ce procurorii anticorupţie au descins în biroul lui de la sediul Inspectoratului de Poliţie Braşov, dar şi în locuinţă, de unde au ridicat mai multe probe. Anchetatorii susţin că şeful Poliţiei Rutiere Braşov ar fi muşamalizat mai multe dosare de accidente şi ar fi închis ochii atunci când a fost sesizat că legea rutieră a fost încălcată. A primit în schimb diverse cadouri. În schimbul serviciilor sale, Claudiu Tămârjan a primit un card de combustibil, produse din carne, lemne pentru locuinţă, băuturi carbogazoase, whiskey pt o petrecere şi chiar câţiva păstrăvi.

Comisarul-şef a fost monitorizat de procurorii DNA timp de mai multe luni. Aşa au aflat anchetatorii sistemul prin care acesta acţiona. Printr-un simplu apel telefonic, agenţii de poliţie înţelegeau că trebuie să încalce legea şi să-i ierte de orice vină pe diverşi oameni de afaceri care încălcau legea în trafic.

Oare aştia care au ajuns pe nişte funcţii nu realizează că sunt ascultaţi, interceptaţi, au microfoane în casă, la birou, la casa de vacanţă, în camera de hotel în care sunt cazaţi când merg în concediu? Nu îşi dau seama că tot ceea ce vorbesc pe telefon este înregistrat şi analizat? Atât ei cât şi membrii familiilor lor. Te aştepţi ca nişte persoane, poliţişti de exemplu, să ştie cum funcţionează lucrurile şi să conştientizeze anumite chestiuni care sunt mai mult decât evidente şi pentru oamenii obişnuiţi. Nu înseamnă că trebuie să stea tot timpul cu frică. Nu. Trebuie doar să-şi facă treaba pentru care sunt plătiţi, cu profesionalism. Şi să trăiască doar din ceea ce produc ei cu mintea şi cu munca lor. Trăitul din şpăgi şi din munca altora nu face bine la blăniţă şi, în general, durează puţin.

Sursa: digi24.ro

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.