studentii in lupta cu atentatorul

Luni, 8 Iulie 2013 | 3 Comentarii

Astăzi a avut loc un semi-atentat cu bombă la Universitatea “Gh. Asachi” din Iaşi. Mai precis, un om bolnav de schizofrenie paranoidă a intrat într-o sală de examen, înarmat cu un dispozitiv artizanal, despre care el spunea că este exploziv.

atentat_iasi_2013_01

La examen era chiar decanul Facultăţii de Electronică – nu de Electrotehnică, aşa cum spun ziariştii:

atentat_iasi_2013_02

Decanul s-a oferit ostatec, dar oferta a fost refuzată ca fiind inacceptabilă. După nişte discuţii cu atentatorul, câţiva studenţi vajnici – între care şi un cetăţean din Republica Moldova, au tăbărât peste nefericit şi l-au imobilizat.

atentat_iasi_2013_03

Nu, bomba nu a explodat: a fost vorba de capsa detonantă, se pare … Restul e banal: 112, poliţie, SRI, jandarmerie, SMURD, poliţia locală, etc. Apoi vin ziariştii care spun prostii pe post, începând cu numele greşit al universităţii, al facultăţii, etc.

Fapte:

1. În orice universitate din România se poate intra fără absolut nici o jenă. Accesul este permis până în oricare sală. Toaletele din multe universităţi poziţionate convenabil sunt folosite de către public, fără nici o restricţie.
2. Oamenii nu sunt învăţaţi în nici un mod cum să reaţioneze în caz de atentate sau fenomene similare. Dacă idiotului ăla îi funcţiona dispozitivul, acum pe post se numărau morţii şi răniţii.
3. Bolnavii mintal periculoşi sunt lăsaţi în libertate, pe străzi. Nu există nici o lege care să îi oblige să-şi ia tratamentul, iar în cazul în care comit crime nu răspund în faţa legii, ei neavând discernământ.
4. SRI nu a reuşit să dejoace acest incident. Dacă omul şi-a procurat materialele de pe site-uri publice sau de la diverse persoane care manipulează materiale pirotehnice (legal – conform fişei postului, sau ilegal), scăparea este cu atât mai gravă.
4. Ziariştii sunt complet idioţi minunaţi. Ei habar nu au ce facultăţi funcţionează în nişte clădiri, cărei universităţi îi aparţine o clădire, etc. Da, un ziarist care îşi face veacul în Iaşi trebuie să ştie că Facultatea de Electronică are sediul în corpul aflat în dreptul staţiei de tramvai. Cum îi angajaţi?

3 comentarii la “studentii in lupta cu atentatorul

 1. Sorin Chihaia a comentat:

  Din cate am observat eu, angajarea unui jurnalist sau reporter, mai ales la Antena3 ori B1, se face in functie de “cat de capabil esti pentru prostitutie!?”. De profesionalism clar ca nu poate fi vorba. E pe principiu care stie sa arunce cu mai mult rahat, sau sa exagereze lucrurile in mod fortat atunci cand comunica o stire “bomba” ca sa impresioneze urechea spectatorilor cu un IQ sub medie. Iar la noi poporul predomina cu un IQ sub medie.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 1

  Răspunde
 2. Gelu a comentat:

  Orice nebun poate intra intr-o institutie publica si daca striga in gura mare ca are o bomba la el, chiar daca in mana are o sticla cu apa minerala, navalesc toti pe el ca un adevarat terorist si asa devine un atentant mediatizat.

  O petarda este tot o capsa pirotehnica…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Nu e cazul acum … a avut mai mult decat o capsa.

   Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.