strategia greşită a telekom

Vineri, 3 Octombrie 2014 | 5 Comentarii

După cum vă spuneam, am un abonament la Romtelecom, abonament care expiră la 29.10. De fapt este pachet de Internet Power (pe ADLS, cel mai scump) şi telefonie fixă pe care nu o folosesc. Pe lângă asta sunt fericitul posesor al unei conexiuni FTTH de la RDS, cu 500 Mbps şi telefonie (fără telefon nu se putea). Partea interesantă este că nu folosesc telefonul fix deloc, la RDS nici nu am pus aparat în echipamentul lor.

La Romtelecom plătesc 50 de lei pe lună, la RDS 54. La ambii furnizori conexiunea la Internet este stabilă şi funcţionează corect. Cu 12Mbps fix pe RTC şi 500Mbps pe RDS. Repet, cam în aceiaşi bani ambele.

Astăzi sun la serviciul clienţi Telekom … 0800.800.800, gratuit de pe mobil Orange. Au fost două convorbiri, aveţi pe scurt conţinutul:

Convorbirea 1

Client: Am abonamentul ăsta şi doresc sa vă întreb dacă, pentru loializare, îmi puteţi oferi ceva similar, cu un preţ mai mic.
Consultant Telekom: Ne pare rău, dar acesta este preţul minim cu care puteţi avea aceste servicii, dacă doriţi să reînnoiţi contractul. Nu vă putem oferi un tarif mai bun.
Client: La revedere.

Convorbirea 2

Client: Am abonamentul ăsta şi doresc sa vă întreb dacă, pentru loializare, îmi puteţi oferi ceva similar, cu un preţ mai mic.
Consultant Telekom: Nu vă putem oferi altceva, dar în schimb poate sunteţi interesat de o ofertă de pachet complet, fix, mobil, internet şi televiziune.
Client: Spuneţi care sunt condiţiile. Vă spun că în acest moment am abonament Orange 10 nelimitat (10 EUR pe lună cu fix şi mobil naţional şi internaţional nelimitat şi 2 GB de net – cu mobil Europa limitat la 200 minute), Internet de 500Mbps de la RDS cu 55 de lei … – intervine consultantul.
Consultant Telekom: Mă scuzaţi, dar nici un furnizor nu vă garantează viteza.
Client: Corect, dar mie îmi funcţionează exact aşa cum scrie la contract. Vă rog să continuaţi.
Consultant Telekom: Deci, vă putem oferi şi telefonie mobilă cu totul nelimitat şi 1,5GB de net, televiziune fixă de bază cu X programe (nu mai ţin minte câte), şi telefon fix cu minute … şi vă oferim şi un telefon mobil Samsung … la semnarea contractului. Şi o să primiţi şi un stick cu net mobil, cu 3GB de trafic inclus. Totul la 25EUR (112RON) pe lună. Şi o să aveţi o singură factură, de la un singur furnizor, pentru toate aceste servicii.
Client: Mulţumesc, dar nu sunt interesat. Dacă doresc să reziliez se poate?
Consultant Telekom: Da.

Să reluăm un pic ideile şi să facem comparaţie cu cât plătesc acum:

Telefon mobil Orange cu totul inclus şi nelimitat: 10EUR (45RON) – m-am încăpăţânat cu Orange
Internet mobil RDS: 0RON (cu 5GB incluşi)
Internet 500Mbps RDS: 54RON (şi telefon fix în acelaşi preţ)
Televiziune RDS: 29RON

Total Orange+RDS: 128RON

Există o diferenţă de 16 de lei faţă de cât plătesc acum. Cu observaţia că Telekom nu este în stare să ofere viteză mai bună de conectare la Internet, în locaţia mea. Sigur, e foarte corect să instruieşti consultanţii să le povestează celor cu care vorbesc că viteza nu e garantată. La fel cum nu e garantată nici la voi … FraierilorInteligenţilor!

Cred că despre abonamentul ăsta îmi povestea consultantul:

abonament-telekom

Nelimitatul pe mobil nu e chiar nelimitat. Observaţi şi minciunica cu 200Mbps prin fibră optică. Au aceeaşi practică cu colegii mai vechi de la Romtelecom, unde eu plăteam abonament ADSL de 25Mbps şi primeam 12Mbps … pentru că Romtelecom nu avea condiţii tehnice de mai mult în zona mea. Îmi luaţi bani de 25 şi îmi daţi 12, da?

În altă ordine de idei, nu mă deranjează două facturi la doi furnizori diferiţi (oricum le plătesc online şi nu durează mai mult de 3 minute plata unei facturi). De ce anume aş veni la tine?

Deci, EXPERIENŢE SEPARAT, nu împreună.

Bonus: Pentru a rezilia abonamentul Telekom, într-un mod delicat, este suficient să vă portaţi la alt operator (la expirarea contractului) şi, în felul ăsta, nu aveţi deloc de-a face cu ei. Cererea de portare care se depune la noul operator ţine loc de cerere de reziliere a contractului cu vechiul furnizor. Zis şi făcut!

5 comentarii la “strategia greşită a telekom

 1. AvatarGicu de la cazane a comentat:

  Nu e frumos sa-i faci fraieri pentru ca cuvintele astea se pot intoarce impotriva ta. Cum? Uite asa simplu de exemplu [caz concret al subsemnatului]: bucurie mare, luat rds mobil nelimitat cu internet nelimitat la 5 euro. Suna bine, nu? Ei, dupa nici 2 luni treaba incepe sa fie nasoala rau de tot, interneul asta nelimitat a devenit “page loading…” … nelimitat! Am ajuns ca rss plaint text se incarca in 2 minute sau nu se mai incarca deloc. Acum ma intreb: oare sunt fraier? p.s: mi-am luat vrand nevrand si orange mobil, paginile acum se incarca instantaneu. Vorba aia … cati bani dai atata face !

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Experientele personale depind de mai multi factori (router, computer, partea de conexiuni – inclusiv calitate mufarilor, etc.). Eu nu am luat fortat RDS internet mobil ci l-am primit gratis, cu abonamentul de 500Mbps. Merge acolo un de este semnal, adica in orase. Si sa-mi povestesti cum la altii nu e garantat si sa lasi impresia ca cel de la capatul firului nu stie ca si la tine nu e garantat, deja e o chestie tendentioasa. Nu vrei tu sa-mi prezinti doar oferta ta, fara sa-ti dai cu parerea despre serviciile oferite de altii? Si cand eu platesc ani de zile 25Mbps si tu imi oferi doar 12 – pentru ca asa sunt conditiile tehnice, cum se numeste?

  2. AvatarAda a comentat:

   Pe parte de a prelua clientii RDS este vechiul Cosmote. Adica oferta buna la portare **** . Pe parte de net fix, RDS este net superior tuturor calitate-pret. In 8 ani mi-a cazut net-ul de 2 ori la RDS si atunci faceau upgrade. Pe parte de telefonie la Cosmote ramai blocat (probabil si la rds). Dar merita sa incerc sa ii schimb si pe astia dupa ce am renuntat la Vodafone pe un motiv simplu: pret telefon in loialitate si prelungire abonament era fix pret telefon la liber la emag + 50 de lei.

  3. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Şi comentariile trebuie sa probeze un minim de inteligenţă din partea celui care le scrie. Că faci reclamă la un site construit doar pe link-uri de afiliat, fără conţinut relevant, e o altă poveste. De gunoi web ai auzit?

   Un exemplu: “Samsung Smart TV LED 43J5500 – un televizor cu procesor quad core puternic, pentru performanta mai rapida. Gratie unui procesor Quad Core puternic, acest Smart TV de la Samsung va ofera o performanta avansata.”

   Ai luat BAC-ul?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.