stiri pe scurt – 10 octombrie 2012

Miercuri, 10 Octombrie 2012 | 0 Comentarii

1. Grecia se află într-un rahat din care nu are cum să iasă vreodată. Niciodată Grecia nu va mai putea ieşi din incapacitate de plată, fiindcă aşa se află în acest moment. Oamenii au cheltuit foarte mult în ultimii zeci de ani, de muncit nu prea se spetesc, plusvaloare canci (trăiesc din turism, iar turismul s-a redus din cauza crizei). Banii pe care îi pompează UE şi SUA în fundul lor nu au decât rolul de a amâna destinul fatal al unei ţări: falimentul. Ieşirea din zona Euro se va produce cu siguranţă, numai că lucrurile se vor face controlat, la timpul potrivit. Şi momentul va veni când finanţatorii internaţionali au hotărât că acest moment a sosit. Până atunci facem declaraţii, stăm pe televizoare, sforăim … Partea cu adevărat tristă este că nici în România nu stăm prea bine, atâta timp cât guvernul face împrumuturi pentru a plăti salariile.

Agela Merkel este în vizită la Atena. Poporul grec o aşteaptă în stradă. Mai precis cu manifestaţii de protest, pentru că ei, poporul grec, nu-şi mai pot lua salariile babane pe stat degeaba.

2. Hugo Chavez a fost “reales” preşedinte în Venezuela. Ţară cu rezerve urişe de petrol, duşman declarat şi pe faţă al SUA, omul e un mic dictator. Cel puţin aşa susţine SUA …

3. Coreea de Nord declară că deţine rachete capabile să atingă teritoriul SUA. Te costă ceva să declari? Te poate costa, dacă e să ne gândim la unii care au declarat voalat, apoi ceilalţi i-au bănuit că deţin. După război şi înmormântarea celui care a declarat, s-a constatat că doar a declarat. El de fapt nu a deţinut niciodată nimic. Vă spune ceva numele Sadam Hussein?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.