stiri pentru bugetari

Sâmbătă, 17 Martie 2012 | 0 Comentarii

Urmăresc știrile la TV atunci când am timp (de obicei doar ascult în fundal) și mă uit la Discovery și National Geographic atunci când se întâmplă să nu am somn. Dintre toate posturile de știri, Antena 3 mi se pare – prin natura emisiunilor, un post care se adresează exclusiv bugetarilor. De ce spun asta ? La toate emisiunile și dezbaterile din studio se discută despre creșterea salariilor, scăderea salariilor, concedieri colective, șomaj, sistemul sanitar, sistemul de educație, poliție, justiție, etc.

Numărul bugetarilor este în acest moment în jur de 1.000.000 dintr-un total de 4,5 milioane de salariați. Deci Antena 3 se preocupă doar de soarta a mai puțin de 25% din totalul salariaților din România. Ce facem cu salariații din sectorul privat ? De salariile lor cine vorbește ? Cine crește salariile din mediul privat ?

Spuneam într-un articol trecut despre modul cum guvernările din ultimii 8 ani nu au făcut absolut nimic pentru sectorul privat, pentru încurajarea celor care au bani și idei de afaceri. Dimpotrivă, toate măsurile luate au fost împotriva dezvoltării sectorului privat, adică cel care produce plus-valoare. Alții au procedat altfel, chiar în an electoral. Franța este un exemplu.

Să creadă oare Ponta & Antonescu că doar cu voturile bugetarilor vor ajunge ei la putere ? Sau nu le pasă fiindcă oricum vor veni la putere, după același model care a fost folosit pentru cel de-al doilea mandat al lui Băsescu. Vom vedea !

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.