stiri pe scurt – 4 iunie 2013

Marţi, 4 Iunie 2013 | 3 Comentarii

1. Spuneam mai demult că tabletele nu pot fi folosite eficient pentru că nu au o tastatură. Unele firme s-au prins de asta şi au pus tastaturi generoase:

acer_iconia_w3

2. Microsoft s-a prins că Windows 8 suge. Dar suge aşa de rău încât lansează nu un Service Pack ci o nouă versiune, din care au eliminat toate lucrurile inutile. Versiunea se numeşte Windows 8.1. Dacă menţin interfaţa Metro – cu mângâieri ale ecranului, deja simt că au lucrat de pomană. Versiunea pentru PC nu trebuie să conţină touch control sau, cel puţin, utilizatorul să aibă posibilitatea de a o elimina chiar înainte de instalare. Pentru cunoscători: au pus la loc şi butonul Start.

3. Samsung a anunţat că lucrează la 5G. Sigur, nu e un lucru rău să transferi pe tabletă sau pe telefon date cu 500Mbps, întrebarea este ce faci cu ceea ce transferi şi, mai ales, cu ce plăteşti cantitatea de informaţie pe care o transferi. În mod cu totul paradoxal, la acet moment, nu tehnologia 3G limitează accesul la 4G, ci preţurile uriaşe percepute de operatorii de telefonie mobilă pentru transferurile de date.

Antena arată aşa:

samsung_5G_antenna

4. Inima artificială nu mai este de domeniul SF. Deja au fost implantate 1.000 de inimi artificiale produse de SynCardia. Deocamdată se văd nişte cabluri care asigură alimentarea de la un sistem extern, cam mare. În mod clar lucrurile vor evolua.

inima_artificiala

3 comentarii la “stiri pe scurt – 4 iunie 2013

 1. Mihai a comentat:

  Sincer nu stiu la ce mai trebuia inima artificiala, la cei 7+ miliarde cati suntem deja. Ca sa ajungem la 8 miliarde mai repede ?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Vei afla in momentul in care – moment nedorit, vei avea nevoie de asa ceva. Cat esti tanar si nelinistit te doare la basca!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Mihai a comentat:

   Inteleg principiul. Dar in ritmul asta va trebui sa cautam alta planeta de locuit. Ca sa nu mai zic ca ar trebui sa iesim la pensie la 90 ani ca nu mai e cine sa plateasca. Incepe sa se nasoleasca treaba… incep sa cred ca Dumnezeu nu se va mai putea tine de promisiunea ca nu o sa aduca o nenorocire similara cu potopul. Ceva o sa se intample in urmatorii 100 de ani cel mult.

   p.s.: atunci nu o sa mai fie nevoie nici de Windows 8.1, deci am scapat automat si de problema asta.

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.