stiri pe scurt – 4 iulie 2014

Vineri, 4 Iulie 2014 | 0 Comentarii

1. Preoţii se roagă pentru copiii care dau examenul de Bacalaureat. Interesant, cred că ar trebui cuprinsă procedura în Metodologia de examen.

rugaciune-bacalaureat

2. Pedeapsa pentru crimă în România este undeva pe la 13 ani.

3. Guvernul Victor Ponta a publicat o ordonanţă de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, adoptate pe vremea ministrului Daniel Funeriu, prin asumarea răspunderii guvernului. Daniel Funeriu spune că prezenta ordonanţă e “un viol în grup la adresa legii educaţiei naţionale“. O comparaţie între ceea ce prevedea LEN şi cum arată modificările, puteţi găsi aici.

4. Sorin Blejnar (fost şef al ANAF) şi Viorel Comaniţa (fost şef al vămilor) au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional. Sorin a fost şef pe vremea PDL şi, probabil, a executat ceea ce i s-a ordonat. Mă gândesc că nu a acţionat singur şi a făcut infracţiunile de care este acuzat acum pe pilot automat, ca un haiduc. De ce am avut tot timpul senzaţia că ăştia mari sunt mână în mână cu cei care îi cercetează, îi judecă şi îi condamnă? Chiar dacă îi condamnă cu executare, pedepsele sunt mici, de 2-3 ani pentru câteva zeci de milioane de euro.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.