stiri pe scurt – 29 octombrie 2013

Marţi, 29 Octombrie 2013 | 0 Comentarii

1. Guvernul a rectificat bugetul de stat pe anul 2013. Au primit bani serviciile secrete (SRI, SIE, STS), internele, etc. respectiv instituţiile de forţă ale statului, adică acele instituţii care implementează democraţia. Nu se spune nimic de educaţie, cercetare, sănătate, sectoare de activitate neesenţiale funcţionării unui stat democratic.

2. Acelaşi guvern de la punctul anterior a emis ordonanţe de urgenţă într-un ritm mai alert decât cel în care a emis Emil Boc, la vremea lui. Ponta a emis 1 ordonaţă de urgenţă la 2,8 zile, Boc doar una la 3 zile. Dacă ar exista legi făcute cu cap, nu ar mai fi nevoie de OUG, sau ar mai fi, dar nu aşa de des.

3. CNADNR a amplasat noi camere de supraveghere utilizate pentru verificarea plăţii rovignetei. Sistemul e simplu, se detectează automat numărul de înmatriculare al maşinii şi, prin confruntarea cu baza de date centralizată, se identifică cei care nu au achitat taxa. Amenzile se generează şi tipăresc automat, plicurile ajungând pe adresa unde locuieşte proprietarul maşinii. E bine că sunt camere, dar nu ştiu unde ajunge plicul cu amenda în cazul maşinilor înmatriculate în alte state, de exemplu în Bulgaria.

4. S-a dat startul oficial în construcţia bazei militare americane de la Deveselu. Totul a pornit de la patru lopeţi cu nisip fin. Cine dă aprobarea pentru amplasarea de baze militare străine pe teritoriul naţional?

baza_militara_deveselu

5. Evaziunea fiscală în România este undeva pe la 1,31 miliarde de Euro. Personal cred că este doar vârful ei …

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.