stiri pe scurt – 14 septembrie 2012

Vineri, 14 Septembrie 2012 | 0 Comentarii

1. Guvernul condus de Victor Ponta a anulat datoriile pe care RADET Bucureşti le avea către ELCEN. Nu e vorba despre sume prea mari … respectiv 1 miliard de RON datorie curentă şi 1,1 miliarde de RON ca penalităţi. Vorba vine că le-a anulat, fiindcă sumele vor fi preluate la datoria publică. Cumulat înseamnă că mai mult de 450 de milioane de EUR vor fi plătite de către toţi locuitorii ţării. Asta pentru ca bucureştenii să se simtă bine şi să nu plătească prea scump energia termică iarna – e o promisiune pe care a făcut-o Sorin Oprescu atunci când a câştigat postul de primar general. Datoria a fost acumulată pe parcursul a 15 ani de zile. Nu cred că mai trebuie comentat ceva.

2. Traian Băsescu, preşedintele României (vă rog sa remarcaţi schimbarea în fotografia de mai jos), pleacă la Bruxelles. Se duce să explice cum au rezistat instituţiile statului la atacul politic al USL dar şi votului celor 8,4 milioane de oameni la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Cică la 61 de ani nu se mai schimbă. Eu îl cred!

traian_basescu_presedintele_romaniei

S-o fi luat după americani? Că la ei ţin minte să fi văzut ceva similar.

barack_obama

3. Poliţia nu mai are acces la baza de date cu amprentele infractorilor dintr-un motiv foarte simplu: s-a stricat UPSu’ care alimenta sistemul. Şi odată cu crăparea aceastuia s-a produs şi o eroare în soft (probabil a crăpat şi un HDD). Se aşteaptă nişte bani la rectificarea bugetară pentru ca sistemul că poată fi repus în funcţiune.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.