stiri pe scurt – 11 august 2012

Sâmbătă, 11 August 2012 | 1 Comentariu

1. FMI nu este de acord cu reducerea TVA la alimentele de bază la 9% şi cu introducerea impozitului progresiv. Mai multe citiţi aici.

2. Japonia îşi propune să dubleze TVA până în 2015. Acum este de 5%. La noi e 24% şi guvernanţii spun că e prea mic.

3. Dan Tapalagă, un băsist convins, publică pe Facebook copiile unor file dintr-un referat de urmărire penală aflat în fază de cercetare. Apar inclusiv stenograme cu discuţii purtate între ministrul de interne şi un alt ministru. Un exemplu aveţi mai jos:

exemplu_pagina_stenograma_ioan_rus

Îmi scapă nişte lucruri simple: cum e posibil ca interceptările să vizeze ministrul de interne sau primul ministru? Nu există servicii ale statului care se ocupă de protejarea comunicaţiilor demnitarilor? Cum e posibil ca file dintr-un referat al procurorilor (deci inaccesibil publicului sau avocaţilor) să apară pe Facebook? Au cumva la Parchet o sală de lectură şi nu au aflat încă prea mulţi de ea?

Cine este “Operator 3883”?

Eu ştiu dacă e bine domnu’ chestor … Devine din ce în ce mai limpede că înregistrările convorbirilor telefonice erau ascultate înainte de conferinţele de presă. E normal? E legal?

Toate documentele le găsiţi aici.

Dacă preferaţi un document PDF, îl găsiţi aici.

Un comentariu la “stiri pe scurt – 11 august 2012

  1. Avatarmihaela a comentat:

    Cum e posibil ca file dintr-un referat al procurorilor (deci inaccesibil publicului sau avocaţilor) să apară pe Facebook?
    Tot asa cum a fost posibil cu ani în urma ca documente confidentiale ale un Inspectorat de Politie sa fie uploadate de catre un politist pe DC++ de pe computerul de la locul lui de munca doar pentru ca n-a fost atent la setari când descarca… ce descarca el acolo în timpul serviciului…

    Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.