stiri pe scurt – 10 septembrie 2012

Luni, 10 Septembrie 2012 | 0 Comentarii

1. O ştire de săptămâna trecută spunea că de pe laptop-ul unui agent FBI a fost descărcat un fişier CSV care conţinea datele unor conturi de utilizator Apple (iPhone, iPad, iTab, etc.). Ştirea originală se găseşte aici. Lumea s-a bucurat nespus la auzul veştii. Am mai scris despre vulnerabilităţile din sistemul de operare iOS de la Apple, dar acum este vorba despre datele preluate direct din serverele Apple.

2. Nokia ne-a pregătit un telefon nou – Nokia Lumia, cu sistem de operare Windows. Pentru lansare a turnat un clip de prezentare, clip în care se lăuda cu OIS, un sistem optic sofisticat de stabilizare a imaginii în timpul filmării. Numai că reclama era mincinoasă … Nokia a recunoscut că a minţit. După ce că te afli în groapă din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al tehnologiilor, cât de cretin să fii să faci aşa ceva? Să faci o reclamă mincinoasă spun …

Clipul mincinos (între timp au adăugat peste imagini “Simulation of OIS technnology”):

Şi scuzele Nokia.

3. Pe data de 20 iulie 2012 a obţinut autorizaţie de funcţionare un liceu particular. Dat fiind că este promovat intens pe televiziunile lui Voiculescu, mă lasă să cred că afacerea aparţine lui sau unui apropiat. Site-ul arată civilizat, promisiunile sunt multe, singura problemă e taxa. Aceasta este de 8.900 de euro pe an, pentru clasa a IX-a.

taxe_liceu_voiculescu

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.