stiri pe scurt – 1 iulie 2014

Marţi, 1 Iulie 2014 | 1 Comentariu

1. Inspectorul şcolar adjunct de la Arad a fost arestat la domiciliu după ce s-a descoperit că încerca să aranjeze nişte note mai bune pentru candidaţi ai căror părinţi erau dispuşi să ofere o sumă de bani, se spunea ceva de 1.500 de Euro pentru toate probele. Candidaţii scriau cu un pix special (Pilot Frixion) şi făceau un semn distinctiv pe teză – profesorii corectori ştergeau ce au scris, eventual, greşit copiii, şi completau cu acelaşi tip de pix. Nimic mai simplu!

frixion-pens-by-pilot

pix-frixion-arad-2014

Partea interesantă care apare în interceptări este că anul ăsta trebuia schimbat semnul care se face pe lucrare, că pe cel de anul trecut îl ştie prea multă lume – la candidaţi se referea. Deci şi anul trecut s-a fraudat la fel, la Arad cel puţin. Superb!

2. Începând de astăzi, se scumpesc gazele naturale furnizate populaţiei cu 2,5%. Scuze se găsesc tot timpul.

3. Începând de astăzi, scade preţul la energia electrică cu aproximativ 0,9%, cu toate că în preţ a fost inclusă şi taxa pe construcţiile speciale, vestita taxă pe stâlp.

4. Începând de astăzi, scad tarifele în roaming, pentru toţi operatorii de telefonie mobilă.

5. Începând de astăzi creşte salariul minim brut pe economie de la 850 de lei la 900 de lei. Cum punctul de amendă de circulaţie este legat de acest salariu, şi costul unui punct de amendă creşte în mod corespunzător, de la 85 de lei la 90 de lei.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.