ştiri pe scurt – 07 mai 2016

Sâmbătă, 7 Mai 2016 | 0 Comentarii

1. Londra are oficial un nou primar. De religie musulmană, dar omul e născut şi a crescut în Londra, părinţii lui fiind emigranţi din Pakistan. Interesant este că nici lui nu-i vine să creadă că a fost votat.

primar-londra

2. Coreea de Nord face teste nucleare şi nimeni nu-i poate face nimic.

3. În Canada, un oraş (Fort McMurray) arde într-un mod cum nu s-a mai văzut vreodată. Flăcările au atins o înălţime de peste 60 de metri, motiv pentru care evacuarea oamenilor a fost oprită. Plus că bate şi vântul.

canada-fort-mcmurray

4. Ruşii nu stau de pomană, în sensul în care fură şi sparg conturi de E-mail. Cel mai recent eveniment constă în oferirea pentru suma simbolică de 1 dolar a 272,3 milioane de conturi (user şi parolă) de gmail, yahoo şi microsoft. Nu ştiu dacă e mult sau puţin, ideea e că e neapărat nevoie să utilizaţi double step authentication. La Google se numeşte 2-Step Verification şi implică utilizarea unui telefon mobil. Şi la Facebook poate fi activat acelaşi sistem – se numeşte Login Approval (în esenţă fix la fel) şi aveţi nevoie de un telefon mobil capabil să primească SMS-uri, sau trebuie să utilizaţi aplicaţia Facebook pe mobil şi Code Generator. Una peste alta, un smartphone ajută să vă păstraţi accesul la conturile de E-mail.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.