stiri fabricate la jurnalul national

Sâmbătă, 2 Februarie 2013 | 2 Comentarii

Semnalam un articol al lui Marius Tucă, director al Jurnalului Naţional. Atunci Marius vorbea foarte urât, îi făcea dobitoci pe cei care navighează pe Internet. Sigur, ce pretenţii poţi să ai?

Aveţi mai jos o mostră de articol “quality” din Jurnalul Naţional:

articol_fabricat_jurnalul_national

Articolul este unul fabricat, o poveste scrisă de un “jurnalist” – nu, nu este semnată mizeria. Se citează The Sun, dar nu este link spre un articol de acolo, link-ul merge la home page. Nu se poate identifica locaţia acţiunii, nu sunt nume, nici măcar iniţiale.

Pentru ce să dau bani să cumpăr mizeria aia de ziar? Da, sunt dobitoc că le vizitez pagina de internet. Ce încredere poţi să mai ai în ce spun ziariştii conduşi de Marius Tucă?

Sursa: http://jurnalul.ro/stiri/externe/o-pana-de-curent-l-a-ajutat-sa-afle-secretul-murdar-al-sotiei-nici-nu-ma-mai-pot-uita-la-ea-635543.html

2 comentarii la “stiri fabricate la jurnalul national

 1. AvatarAdrian a comentat:

  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/deidre/article4771003.ece
  – probabil a citit articolul si a pierdut link-ul 🙂

  Cred ca articolul asta l-au copiat/ “reinterpretat” 🙂 Oricum, asta e o practica comuna in presa romaneasca , si anume “traducerea” de articole de prin tabloidele din US/CA/UK.

  Eu raman la parerea ca nu piata tinta e de vina ( adica cititorii ar cere asta), ci pur si simplu jurnalistii ( sau oamenii de televiziune, daca trecem in media vizuala ) sunt SLABI. E mai usor sa iei un subiect gata facut, sa-l traduci si sa stai sa joci Solitaire pentru restul zilei cu “statisfactia muncii bine facute” decat sa pierzi ore in sir documentandu-te despre un subiect.

  Răspunde
  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Singura problemă e că şi articolul de unde au copiat este inventat. Auzisem la un anumit moment, de la o persoană care lucra în domeniu, că au un program care generează ştirile astea neverificabile. Trebuia doar să introduci tema, câteva cuvinte cheie şi numărul de cuvinte pe care trebuie să le conţină articolul.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.