steaua polară cu declaraţii din Obor

Marţi, 8 Noiembrie 2016 | 2 Comentarii

Procurorul şef al DNA a fost distins cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei pentru ”lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România”. Titlul i-a fost oferit de către regele Suediei, Majestatea Sa, Carl Gustav XVI, pentru “lupta susţinută şi curajoasă împotriva corupţiei din România care constituie paşi importanţi spre îmbunătăţirea transparenţei şi a statului de drept în România” şi i-a fost înmânat de Ambasadorul Suediei la Bucureşti, Anneli Lindahl Kenny, la ceremonia care a avut loc joi, 3.11.2016, la Ambasada Suediei fiind prezenţi reprezentanţi ai DNA, ambasadorul SUA la Bucureşti şi ministrul Justiţiei.

“Când vorbim de instrumente în combaterea corupţiei, Suedia constituie pentru noi un model de urmat. Lipsa imunităţilor şi a privilegiilor speciale, transparenţa autorităţilor în ceea ce priveşte cheltuirea banului public, principii care sunt stipulate de Constituţia Suediei de peste 200 de ani, sunt demne a de fi însuşite şi de ţara noastră. (…) Această decoraţie onorantă reprezintă pentru mine o recunoaştere a eforturilor constante făcute de colegii din DNA de a lucra cu profesionalism şi corectitudine în lupta cu corpuţia la nivel înalt. Meritul meu este doar acela de a coordona o echipă formată din profesionişti, oameni curajoşi care cred într-o Românie fără corupţie, într-o ţară în care onestitatea este un reflex iar competenţa este criteriul cel mai important. (…) Toate presiunile, toate încercările de intimidare şi hărţuire în viaţa personală sau în plan profesional nu au succes. Ne continuăm munca noastră la fel de consecvent şi hotărât. (…) Munca noastra îi nelinişteşte pe mulţi din cei ce se credeau de neatins şi îi deranjează pe cei care vor să folosească instituţiile statului în interes personal. Este evident că încă mai avem provocări de trecut dar noi vom continua investigaţiile”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Ambasada Suediei, potrivit mediafax.ro.

După aşa o decoraţie se cuvine şi un mesaj de sprijin, din partea unor oameni din diverse pături sociale, elevi de liceu, vânzătoare din obor, ziarişti acoperiţi, oameni de afaceri.

steaua polară cu declaraţii din Obor

Doamna a mai fost decorată de ambasada Franţei şi de cea a SUA.

Între timp s-au mai descoperit lucruri – femeia din Obor nici nu ştia despre cine vorbeşte (de la minutul 27:52):

Ceauşescu a fost mic copil.

2 comentarii la “steaua polară cu declaraţii din Obor

    1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

      Tu ai vazut vreodata vreun “indiciu” despre un astfel de jurnalist acoperit? Nici macar in ceea ce-l priveste pe Turcescu nu exista asemenea documente, chiar daca omul a spus pe post, in direct, ca e acoperit. “Si intrebarea trebuie sa probeze un minim de inteligenta”, ca sa-l citam pe Basescu Traian.

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.