statul iti plateste creditul

Vineri, 7 Februarie 2014 | 4 Comentarii

Încă nu sunt clare aspectele pomenii electorale date de guvernul PSD Victor Ponta. S-a spus că cei care nu au datorii la rate mai mici de 90 de zile, venituri mai mici de 1.600 lei (pe membru de familie, total pe familie … nu se ştie), vor plăti jumătate din rata actuală, dar nu mai mult de 500 de lei pe lună.

Cică se stimulează consumul … adică în loc să dea banii la rată, săracii oameni vor cumpăra haleală, gadgeturi şi alte căcaturi care stimulează economia. Sau importurile? Sau cine mai ştie …

republica-socialista-romania

Economiştii îşi pun întrebări legate de stimularea consumului. Una dintre ele este de ce BNR nu a micşorat dobânda de referinţă în ton cu scăderile din alte ţări? Micşorarea dobânzilor la credite stimulează creditarea, credite care ajung să crească economia şi se creeze locuri de muncă. Apoi vin salarii şi apare şi consum. Se pare că experienţa îndelungată a lui Mugur Isărescu nu ajută în asemenea situaţii în care este nevoie de reacţii rapide.

dobanda-de-referinta-bnr-bce

“Nu e bine să fii maliţios, dar parcă ex­perienţa îndelungată este câteodată un obstacol pen­tru viteza capacităţii de reacţie în situaţii de criză.”zf.ro

L-am văzut pe Adrian Vasilescu la Ora de Business aseară. De ce o asemenea persoană nu se retrage? Poate fi folosit pe post de consultant dacă se consideră că are păreri relevante.

Ideea e că, la fel ca şi subvenţionarea gigacaloriei, este o măsură profund discriminatorie care favorizează doar o parte a votanţilor. Votanţi care se speră că vor vota oamenii valoroşi care vor candida pentru PE. Corina Creţu e prima pe lista PSD, secondată de Ecaterina Andronescu … şi de alţi oameni mari care vor aduce progresul şi prosperitatea patriei noastre, Republica Socialistă România.

4 comentarii la “statul iti plateste creditul

  1. Avataromrau.ro Post author a comentat:

   Inca nu se stie exact ce va fi – cum se vor da banii, cine va da, cine si cum plateste diferenta de rata, etc. S-ar putea sa nici nu se aplice nimic. Bancile nu stiu nimic, vezi emisiunea lui Guran cum Vasilescu lasa impresia ca nu prea crede in masura. Iarasi comentezi fara sa citesti ce am scris.

  2. AvatarMihai a comentat:

   Recunosc ca nu intotdeauna citesc totul de la a la z, ca nu prea am timp. Se mai intampla sa citesc 2-3 fraze si comentez doar pe alea.
   Dar faptul ca Ponta e idiot e oricum o realitate. 🙂

 1. AvatarMihai a comentat:

  “vor cumpăra … gadgeturi şi alte căcaturi” ! 🙂
  Punct ochit, punct lovit ! Se vrea iarasi stimularea prostiei fara limite.

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.