specialitatea militară jurnalism

Vineri, 26 Septembrie 2014 | 0 Comentarii

Robert a ieşit cu nişte copii după documente, pe care personal le cred uşor false. Nu asta e problema însă. Dacă Robert a fost ofiţer acoperit, hai să ne gândim cam care ar fi variantele de continuare a poveştii.

Dacă el a fost într-adevăr ofiţer acoperit, serviciul care îl plătea nu poate recunoaşte public asta. Şi îmi vine greu să cred că un ofiţer acoperit umblă cu documente care îi dovedesc această calitate. Pentru că pur şi simplu trebuie să fii complet idiot să dai unuia un document pe care scrie “Costică Popescu, Ofiţer acoperit”. Poţi să-i dai doar unul pe care scrie “Costică Popescu, Ofiţer”. Pe livretul militar al lui Robert ăsta, scrie că e locotenent-colonel … sunt poate zeci de mii de oameni care au făcut armata şi le scrie fix acelaşi lucru în livretul militar.

Iar figura cu fluturaşii de salariu, e o altă prostie. Serviciul secret X distribuie la salariu fluturaşii către angajaţi şi pe fluturaş scrie ce? Şi ofiţerul acoperit se duce la bancă să ia credit şi le arată ălora fluturaşii lui de salariu de la Serviciu? Cât de prost să fii să pui botu’ la aşa ceva?

salarii-turcescu

Unde anume scrie pe fluturaşii ăia numele lui? Doar eu nu observ? Am înţeles, era numele conspirativ şi l-a mascat … 🙂

Acum, dacă Robert a fost acoperit, atunci serviciul respectiv nu poate recunoaşte public “Da, cretinul ăsta lucra la noi”. Pentru că nu poate şi nu o va face niciodată.

Deci nu va fi nici un proces, nici un serviciu nu va face nici o plângere penală, nu se va întâmpla absolut nimic. Doar că Robert, chiar dacă a fost sau nu ofiţer acoperit – nu mai are nici o importanţă, va fi lucrat mărunt şi temeinic … la fel cum au păţit şi alţii care se credeau interesanţi când au trădat. Repet, cred că i se vor întâmpla lucruri inexplicabile, chiar dacă a trădat sau nu ceva!

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.