specialistul lui blogger

Luni, 4 Februarie 2013 | 6 Comentarii

Nu prea am timp să mă dau pe net, dar când am câteva minute la dispoziţie mă amuz copios cu tâmpeniile scrise de unii care se dau mari specialişti. Ei sunt formatori de opinie, ei au inventat bloggingul, ei au pus cărămida de la baza Internet-ului. Teoretic, dar asta cel puţin susţin unii dintre ei.

Un cunoscut personaj, despre care am scris în trecut, spune asta:

grafica_integrata_intel

Deci el e nemulţumit că HP a înghesuit două plăci video în laptop-ul lui gingaş şi suav. Apoi o arde tehnic, spunând că nu vede explicaţia pentru care a-i pune două plăci video şi nu înţelege de ce în BIOS nu există mai multe setări, înafară de cea care permite dezactivarea plăcii video … externe. Şi aici e cheia. Da, Intel HD Graphics nu e o placă video propriu-zisă. Este de fapt un controler video inclus în unele microprocesoare. Scrie aici despre asta. Şi atunci când ai activat interfaţa video externă (microprocesorului) controlerul intern se dezactivează automat. Dar e greu de citit – e mult mai simplu de explicat cam ce consideri tu.

Şi nu, nu merg 12 GB de RAM, din motiv de Dual-Channel şi de North-Bridge.

În rest vă las să citiţi în continuare aberaţiile tehnice.

6 comentarii la “specialistul lui blogger

 1. Sorin Chihaia a comentat:

  Mi se pare penibil cum explica el, ca placa video dedicata are mai mult ram si teoretic trebuie sa mearga mai bine(intradevar la laptop merge mai bine dar nu e singurul motiv cantitatea memoriei). Sunt sigur ca habar nu are de tipul si frecventa memoriei sau a procesorului din placa video. Pot fi placi video externe care au aceasi cantitate de memorie dar una sa fie mult mai buna decat cealalata datorita aspectelor mentionate mai sus. Ma amuza crunt acesti “formatori de opinie”.

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Pe mine mă miră fantastic cum de există grămada de comentatori care aprobă ce spune “guru”. Şi nu e singurul care e luat de etalon, sunt şi alţi băutori de bere emiţători de axiome …

   Iti place comentariul? Thumb up 3 Thumb down 0

 2. ov1d1u a comentat:

  Nu ai pus un link, a trebuit să caut pe Google cine e autorul 😛

  Și da, e același care n-a știut să instaleze suport pentru mp3 în Ubuntu…

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde
 3. gabi a comentat:

  haha, in aceeasi idee sunt si eu consternat de trend-ul ascendent de a da LIKE la orice, doar ca sa stie lista de “prietenii” ce urmaresc.

  Sunt motivat sa aflu cum pot actiona ceva gen UNLIKE/DISLIKE pentru ca lipseste optiunea…

  In comunitatea virtuala se stipuleaza ca daca ai mai multe like-uri esti cotat mai sus, dar oare conteaza acest lucru in viata reala? Cu ce ma hraneste faptul ca as avea 250k sau ZERO?

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
 4. gabi a comentat:

  sa plang, sa rad? inteleg ca evolutia duce la extrem libertatea de exprimare, dar fara un target in viata, o mustrare parinteasca sau privarea de anumite lucruri generatia MacDOnalds ramane doar cu hamburgheru si cartofii … Sa fie cu pardon, dar Generatia Pro din pubertatea si adolescenta mea nu era COBAI la descoperirile chimiei “naturiste” (observati ce vascularizati sunt ochii, oare e bolnava?)…

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.