spam vopsitori futuristi

Vineri, 6 Ianuarie 2012 | 2 Comentarii

Primesc mesaje spam, in medie, cate 100 pe zi. Multe dintre ele nu le vad din cauza unui program care le sterge de pe server inainte a le descarca eu in calculator. Un mesaj care a trecut de filtre si mi-a fost livrat este unul in care cetateanul Gheorghita Iacoban ma anunta ca firma lui executa “Servicii de Vopsitorie Futurista”. Deci oamenii vopsesc masini.

spam vopsitori 1

Intrebarea mea fireasca este ca, daca te ocupi de o chestiune – poate onorabila, de ce te pretezi la actiuni de promovare care incalca legea ? Daca la finalul mesajului ai scris:

spam vopsitori 2

asta nu inseamna nicidecum ca ceea ce ai facut tu este legal. Mesajul a fost trimis de “firma care promoveaza afaceri” de pe un IP din USA (66.224.3.179), folosindu-se de un cont de E-mail compromis: michael@bigelephant.nl.

Revin cu intrebarea: ce te face pe tine – poate un om de afaceri responsabil, sa apelezi la niste cretini sa-ti strice imaginea ?

2 comentarii la “spam vopsitori futuristi

 1. Marian a comentat:

  Finalul mesajului este praf, si din punct de vedere juridic.

  Legea 506/2004, articolul 12 prevede urmatoarele:

  “Este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesita interventia unui operator uman, prin fax sau posta electronica, sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, cu exceptia cazului in care abonatul vizat si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres de a primi asemenea comunicari”

  Deci, indiferent de unde ar fi trimis acel mesaj, este ilegal pentru ca nu are acordul.

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.