spaga in justitie

Miercuri, 14 August 2013 | 0 Comentarii

Nu cred că e nimeni întreg la minte care să creadă că sistemul de justiţie din România nu este corupt. Totul în această ţară funcţionează pe bază de şpagă şi corupţie. Începând cu numerele de înmatriculare ale maşinilor, care, pentru şmecheri arată altfel decât pentru oamenii normali, şi terminând cu justiţia, totul este atins de flagel. Se dă şpagă la medici, pentru a intra ca salariat în sistemul de stat, la primărie pentru o autorizaţie de construcţie şi nu numai, la organul de control fiscal, în vamă, pentru atribuirea unor contracte cu fonduri europene, peste tot unde intervine funcţionarul public.

dinel_staicu

Ce este nou în aceste zile, este nivelul şpăgii. El a atins cote înfricoşătoare. Un fost miliţian, Dinel Staicu, oltean original, a dat şpagă 1,5 milioane de EUR pentru a nu face puşcărie. Fusese condamnat definitiv la 7 ani cu executare. Dar cu bani, respectiva sentinţă a fost anulată şi miliţianul a rămas liber ca pasărea cerului.

Nu ştiu dacă există în legislaţie posibilitatea ca într-un astfel de caz sentinţa dată pe şpagă să fie anulată.

Întrebarea 1: Dacă omul a avut de dat 1,5 milioane de EUR, cam cât a adunat din furat? Că mă gândesc că nu a făcut banii cu muncă cinstită.

Întrebarea 2: Câţi judecători care au luat şpagă şi nu au fost încă prinşi tremură şi nu dorm noaptea? Câţi avocaţi care au intermediat şpăgile respective au emoţii?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.