spaga din excel

Marţi, 3 Iunie 2014 | 0 Comentarii

Preşedintele C.J. Cluj ţinea evidenţa banilor primişi ca şpagă într-un fişier Excel. Atunci când şpaga ajungea la el, prin intermediul secretarei, şi nu se aştepta, verifica banii cu lampa cu ultraviolete. Asta pentru a se asigura că aceştia nu sunt marcaţi. Anchetatorii au pus mâna pe fişierul cu şpăgi de la un om care avea acces la computerul unde era stocat fişierul.

bani-mita

În cauză, s-au folosit şi mijloace speciale de investigare acordându-se statutul de martor ameninţat unei persoane căreia i s-a atribuit o altă identitate şi care a predat procurorului un laptop care conţinea evidenţa sumelor de bani primite de inculpatul U.H.D. de la inculpaţii B.I. şi P.V. în perioada 2012-2014, dar şi de la alte persoane, precum şi destinaţia dată acestor bani. Asupra acestui calculator a fost efectuată percheziţia informatică autorizată în prealabil de judecătorul de drepturi şi libertăţi, fiind descoperit în memoria hardului un document în format excel, încriptat, parola fiind spartă de specialistul IT, care a realizat percheziţionarea. Documentul conţine datele reţinute în acuzare referitor la sumele date inculpatului U. de inculpaţii B. şi P., sume care au fost recunoscute de inculpatul U.H.D., aşa cum rezultă din cuprinsul înregistrării ambientale. Potrivit acestei înregistrări, inculpatul U.H.D. a primit peste un miliard de la inculpatul P., discuţia fiind redată integral în cuprinsul dosarului.

Asta cu un miliard e tare de tot. Erau lei sau euro? Poate 100.000 probabil, dar ca să dea bine pe sticlă şi în opinia publică, se folosesc miliarde. Oare în dosar scrie aşa, sau e invenţia ziariştilor?

Nu-i aşa că e minunată tehnologia? Te ajută să ţii inclusiv evidenţa şpăgilor. Interesant că omul era atât de sigur pe el încât nici nu se ferea de angajaţii de la C.J. Şi la proces a spus că nu i se pare nimic anormal să ia bani pentru campania electorală. Şi dacă mai plăteşti şi nişte rate ce mare chestie?

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.