solicitările unui revoluţionar pe Facebook

Miercuri, 4 Noiembrie 2015 | 3 Comentarii

Gen “Revoluţia 2”, revendicări, sau mai degrabă o nouă şi imensă operaţiune de manipulare:

1. Demisia Guvernului Ponta. – Solved, problema e pe cine pui în loc.
2. Dizolvarea Parlamentului. – Mai greu, că suntem o ţară democratică. E totuşi posibil, legal, dacă propune Klaus 2 premieri care nu sunt votaţi de parlament.
3. Parlament unicameral cu maximum 300 de deputați (așa cum au votat românii la referendum). – Posibil, dar unii spun că parlament bicameral e mai sănătos.
4. Introducerea adevăratului vot universal pentru toți românii de pe planetă, sub forma votului electronic. – Votul electronic e posibil, doar că tehnic e mai greu. Ştiu, ţie ţi-ar plăcea să poţi vota pe feisbuc.
5. Ridicarea imunității parlamentare în toate cazurile solicitate de procurori. – Nu e bine, pentru că se pot face abuzuri. Cineva trebuie să prevină arestările de vineri seara, dacă mai ţii minte epoca Năstase.
6. Îndepărtarea lui Victor Ciorbea din poziția de Avocat al Poporului. – Foarte bună propunerea. Vezi că şi la CCR sunt nişte unii care nu au ce căuta pe acolo. Şi dacă te uiţi mai atent, vezi că în toate instituţiile sunt oameni care nu au ce căuta pe poziţiile pe care le ocupă.
7. Dizolvarea CNA și refacerea acestei instituții cu oameni credibili. – Fă o listă cu oameni “credibili”. Vezi că Turcescu e independent acum.
8. Închiderea TVR și anchete privind finanțarea presei în ultimii 10 ani. – Nu se poate, toate ţările democratice au televiziuni publice. BBC e finanţată de la buget şi mănâncă o grămadă de bani.
9. Anchetarea marilor tunuri ale ultimilor 26 de ani. – Faptele penale se prescriu după un anumit timp. Dar şi aşa, cine să le ancheteze?
10. Finalizarea tuturor dosarelor fierbinți ale ultimilor 26 de ani: Revoluția, mineriadele, devalizarea băncilor, distrugerea economiei naționale. – Idem ca mai sus.

coruptie-generalizata-romania

Prietene, prieteni, lucrurile au o faţă vizibilă şi o faţă ascunsă. Ca să ai un punct de plecare, aderarea României la NATO a fost plătită cu vânzarea pe nimic a unor active, gen Romtelecom. Asta e partea nevăzută. Partea vizibilă este “statul român a realizat privatizarea cu succes a companiei naţionale de telecomunicaţii”. Toate sunt la fel: Petrom, energia, gazul, … tot.

Ştiu, dacă erai tu cu postacii de feisbuc la putere făceaţi altfel.

3 comentarii la “solicitările unui revoluţionar pe Facebook

 1. m a comentat:

  Puctul 8. Ok dar sa fie doar 1 post sau 2, nu 5. Plus anchete privind finanțarea presei în ultimii 10 ani suna bine.

  Iti place comentariul? Thumb up 2 Thumb down 0

  Răspunde
 2. mihaibadea1969 a comentat:

  1. Bine punctat! Ma uitam ieri la televizor ii lua interviu unuia care parea sa fie ori tractorist ori alcoolic. El stia cel mai bine pe cine trebuie dat jos.

  Acuma ma intreb, daca nici reporteri buni nu gasesti care sa aleaga corect subiectul interviului, atunci e justa intrebarea: pe cine pui premier ?

  Iti place comentariul? Thumb up 1 Thumb down 0

  Răspunde

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.