socializare la utiasi

Sâmbătă, 11 August 2012 | 0 Comentarii

Majoritatea universităţilor au înţeles că este important să aibă contact cu potenţialii şi cu actualii studenţi inclusiv pe reţelele de socializare. Facebook e aşa ceva, deci ne repezim şi ne facem pagină şi postăm.

Numai că ce anume postăm … Un exemplu este fotografia de mai jos în care apare un cămin studenţesc din complexul Tudor Vladimirescu din Iaşi. Fotografia este pusă cu scopul declarat ca viitorii studenţi să-l găsească mai repede şi să nu fie nevoiţi să orbecăie prin campus.

utiasi_camine_facebook

Eu sunt convins că studenţii vor găsi căminul !

Pe aceeaşi pagină de Facebook a UT Iaşi apare un anunţ cu ceva locuri de muncă în străinătate. Singura problemă e că se caută instalatori, zidari şi tâmplari:

utiasi_locuri_de_munca

Unii “fani” s-au prins de prostia celor care administrează pagina şi au scris la mişto: ” … ingineri nu se cauta? :)”.

Deci eu produc ingineri şi le recomand absolvenţilor să meargă să lucreze ca instalatori în Belgia. Bun aşa!

Dar hai să săpăm un pic, preţ de 2 minute: site-ul pe care îl promovează e înregistrat pe persoană fizică în 2011, e găzduit la o firmă cu sediul social într-o casă din Câmpina, pe un server în reţeaua Romtelecom, iar numărul mic de “job-uri” afişate mă duce cu gândul că reclamele Google sunt singura lor sursă de venit. Şi au pagina plină de reclame! Deci postăm un link, cu poză furată de pe net, pe site-ul de Facebook al UT Iaşi şi fraierii dau click-uri şi fac trafic pe site-ul de rahat. Cam asta e ideea principală din toată mizeria.

Eu mă gândesc că poate îl întreabă un pic de sănătate cineva din conducerea UT Iaşi pe administratorul contului de Facebook. Mă gândesc poate trimite cineva un E-mail …

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.