sincronizarea timpului in windows

Marţi, 18 Iunie 2013 | 8 Comentarii

Sincronizarea ceasului calculatorului cu un server de timp este o chestiune banală. Lucrurile sunt clare de mai mult timp, protocolul NTP fiind utilizat în marea majoritate a situaţiilor practice. Necesitatea sincronizării nu mai trebuie explicată, inclusiv din motive de securitate este important ca ora pe computerul local să fie identică sau cât mai apropiată de ora de pe server.

Sistemele de operare au evoluat, au apărut sisteme de operare noi, Microsoft a produs mai multe versiuni de Windows. Toate însă au o problemă: proiectanţii sistemului Windows sunt convinşi că sincronizarea ceasului local cu serverul de timp este suficient să fie făcută o dată la 7 zile. În Windows 8 e la fel!

sincronizare_timp_windows

Cum pot fi anunţaţi că sunt în eroare?

8 comentarii la “sincronizarea timpului in windows

  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Greşeşti fundamental – ai încercat vreodată ce scrie acolo? Eu am încercat şi modificarea setărilor de acolo face Scheduler inutilizabil. Doar reinstalarea mai rezolvă problema. Apreciez indicaţia, dar trebuie să fii ferm convins că înainte de ieşi cu chestiuni de acest gen testez înainte …

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

 1. Gelu a comentat:

  Nu am testat niciuna din metode, este doar o sugestie… cum poate fi și schimbarea valorii din registrii:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\services\W32Time\TimeProvider\NtpClient

  Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  Răspunde
  1. omrau.ro Post author a comentat:

   Şi tu îţi imaginezi că un utilizator obişnuit va reuşi să editeze regiştrii în Windows 8?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  2. Mihai a comentat:

   Pai tu nu esti un utilizator obisnuit, asa ca poti sa setezi in registri, sunt de acord cu Gelu. Si venind vorba si de cei obisnuiti, au ei nevoie sa puna ntp altfel decat 7 zile ? Nu! Pai vezi ?

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  3. omrau.ro Post author a comentat:

   La ce drift are un ceas de PC obisnuit, e nevoie de mai des decat la 7 zile. Daca schimbi in Scheduler se strica Schedulerul. Am spus intr-un comentariu – citeste!

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  4. Mihai a comentat:

   O paranteza: daca toti utilizatorii obisnuiti ar pune NtpClient/SpecialPollInterval la 60 minute cum facem noi, atunci cele peste 1 miliard de computere din lume ar accesa in fiecare ora de 1 miliard de ori serverul time.windows.com si ar crapa. Atunci ce folos ar mai avea sync la 60 minute ?
   Eu zic sa lasam uzerii obisnuiti in pace sa-si vada de treaba lor in 7 zile 🙂

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

  5. omrau.ro Post author a comentat:

   Vezi un pic http://www.pool.ntp.org si te lamuresti rapid cum sta treaba. Nu trebuie pus time.windows.com, cu toate ca poate fi cu IP anycast si se rezolva si asa problema cu cateva zeci de servere (cred nu mai mult de 30). La Linux e setat NTP impicit cu 5 minute. Deci, ca si cu barajul, hai sa ne gandim un pic inainte de emite ceva …

   Iti place comentariul? Thumb up 0 Thumb down 0

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.