şi george a plecat

Miercuri, 28 Ianuarie 2015 | 1 Comentariu

George Cristian Maior a demisionat de la conducerea SRI. Mişcarea era aşteptată şi anunţată mai de demult, contextul în care s-a produs i-a făcut pe mulţi să creadă că este o legătură între demisie şi recentele declaraţii şi atacuri asupra CCR, pe tema pachetului de legi denumite Big Brother. Probabil că este, cel mai probabil e că nu …

George Maior a deţinut funcţia de director al SRI timp de peste opt ani, el devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Român de Informaţii la data de 4 octombrie 2006.

“La momentul învestirii noului preşedinte al României îmi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii. Până la acel moment şi atâta timp cât voi ocupa această funcţie, nu manifest şi nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor”, a declarat Maior, citat în comunicat.

În 5 noiembrie, directorul SRI, George Maior, a afirmat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, menţionând că, până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă “interesul pentru un anume rol profesional în viitor”.

Interesant este ce se va întâmpla acum, după ce lucrurile au luat o turnură extrem de interesantă, cu mulţi arestaţi preventiv doar pe baza unor declaraţii ale unor martori sau chiar a unor inculpaţi. În puşcării au ajuns numeroşi corupţi, dar şi multe victime colaterale, prinse în vârtejul autorităţilor dornice de rezultate pentru public. Unele condamnări sunt făcute de formă, pentru că 4 ani şi 8 luni pentru o acuzaţie dovedidă de trădare şi subminare a economiei naţionale mi se pare o glumă extrem de sinistră. Pe vremea comuniştilor, pentru o acuzaţie de subminare a economiei naţionale, erai condamnat la moarte.

demisie-george-maior-sri

Bonus: Da, George Cristin Maior este fiul lui Liviu Maior, fost ministru al învăţământului între 1992 şi 1996, dar nu Liviu Maior a demisionat. Sigur, e posibil să fi fost cu pamperşi la fund în vremurile alea, sau să nu fi fost deloc. Să vedem cât durează corectura.

mediafax.ro

Un comentariu la “şi george a plecat

Ai o altă opinie? O poți scrie aici!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.